ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salariu la detasare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un salariat care este detasat la o alta societate. Conform unei decizii data de conducere trebuie sa-i maresc salariul si conform actului aditional trebuie sa-i dau un exemplar si salariatului, care astfel este informat de majorarea salariala.
Intrebare:
1 Trebuie sa anunt angajatorul la care este detasat printr-o adresa, ca i s-a majorat salariul sau el se duce si arata la RU actul aditional care din urmatoarea luna majoreaza salariul?
2. Daca nu trebuie sa anunt angajatorul la care este detasat, ce fac cu diferenta de bani aparuta din modificare caci salariatul meu termina detasarea peste 5 luni.

Inca o data cu multumiri!

Adaugata in: Drepturi salariale
Nicoleta Laura
 User  Nicoleta Laura
a intrebat la 09 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nicoleta Laura
 User Nicoleta Laura
a raspuns la intrebare la 19 Dec. 2011

Va multumesc mult pentru ajutorul acordat, mi-a fost de folos caci am rezolvat problema, convenabil pentru toata lumea si va doresc tuturor un an nou cu multe impliniri si cat mai putine controale de la ITM.

La Multi Ani si sa ne auzim cu bine in 2012!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mari Mari la 12 Dec. 2011
Recomand in astfel de situatii sa existe si o confirmare din partea ITM prin care sa va asigurati ca ei accepta acesta modificare si ca este suficient doar statul de plata al angajatorului care face plata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Mari Mari la 12 Dec. 2011
Nu aveti cum sa operati marirea in Revisal dat fiind faptul ca CIM este suspendat pe perioada detasarii. De regula nu se opereaza modificari asupra salariului pe perioada detasarii, insa in situatia in care se intampla ele trebuie cumva raportate, astfel ca cel mai bine ar fi ca informatia sa ajunga la ITM fie prin cel la care s-a dispus detasarea fie prin angajtorul care dispune aceasta detasare. Exista si o a treia varianta, cea de preferat din perspectiva mea, si anume aceea in care sa nu se opereze modificari asupra CIM care ar necesita intocmirea unui act adiotional la CIM, tocmai prin prisma faptului ca pe durata suspendarii lui anjgajatorul care a dispus detasarea nu poate opera in Revisal si transmite catre ITM respectiva modificare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mari Mari
 User Mari Mari
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Dec. 2011
Dar se poate opera modificarea in Revisal, chiar daca in acest caz CIM e suspendat?

Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 12 Dec. 2011
Dar fiind faptul ca pe perioada detasarii salariatul este de regula platit de catre angajatorul la care a fost dispusa detasarea, salariatul figurand pe statele de plata ale angajatorlui cesionar - cel la care se dispune detasarea - ar trebui anuntat privind aceasta marire salariala, pentru ca el sa o poata opera si declara. Modificarea nu poate fi operata de dvs in calitate de angajator care a dispus detasarea, dat fiind faptul ca pe perioada detasarii CIM este suspendata pe durata modificarii locului de munca al salaraitului. Bine ar fi sa il anunutati dvs, iar angajatul sa ii inmaneze o copie a actului aditional care sa ateste ca i s-a modificat salariul.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
Ioana Popa
adriana iancu Viviana Serni violeta Georgescu Marius Ion alexei delimart G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024