ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salariul


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua..sunt plecata in Franta la munca pentru un job part time..sunt platita in lei si euro..este posibil ca din salariul brut de 425 lei sa imi ramana net doar 188 lei? Pentru ca pe mine ma surprinde..e o diferenta foarte mare..e prima mea luna de munca...imi puteti da un sfat,o explicatie?

Multumesc

Adaugata in: Drepturi salariale
Mihaela Ionela
 User  Mihaela Ionela
a intrebat la 15 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului mihaela ionela la 16 Apr. 2014
Nu prea este, incercati sa vorbiti cu angajatorul sa vedeti de ce asa, si solicitati plata diferentei salariale cat mai urgent. In caz contrar il puteti actiona in judecata pentru retineri salariale ilegale, unde puteti solictia inclusiv daune morale pentru prejudiciul creat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Ionela
 User Mihaela Ionela
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Apr. 2014
eu am lucrat toata luna martie..iar luna aceasa am primit salariul..de aceea zic..e normal ca salariul net sa fie mai mic decat cel net cu peste minus 50%?in contract in lei brut pe intreaga luna e de 425 lei brut iar net am primit 188 lei...avand toate zilele lucrate
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Apr. 2014
Depinde de la ce data lucrati. Salariul se calculeaza proportional cu timpul lucrat din luna. Daca este prima luna de munca, inteleg ca lucrati de la jumatatea lunii martie, caz in care salariul ar fi legal cat timp ati lucrat doar jumatate din luna aprilie.

Daca nu ati lucrata in luna anterioara, ci v-ati angajat din aprilie, aceasta fiind deci prima luna de lucru (aprilie) ce primit dvs momentan este o indemnizatie de detasare. Cat timp sunteti incadrata cu contract in Romania si lucrati in afara tarii inseamna ca sunteti detasata, sau lucrati ca agent de munca temporara, primit acest tip de suma pe langa salariul lunar. Daca lucrati abia din luna in curs, nu aveti cum sa primiti salariul pana la acest moment pentru luna aprilie decat daca in contract apare o astfel de precizare. Altfel el se plateste retroactiv, in luna urmatoare pentru luna in curs, sau in ultima zi de lucru a lunii curente.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024