ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salariul minim pe economie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajat in sistemul bugetar ca ingrijitor I,G, gradatia 5 cu un salariu de baza de 846 lei. Pana in anul 2010 pe fluturasii lunari era specificat salariul tarifar 673 lei la care se adauga si vechimea 25% - 168 le, avand in total salariu de baza de 841 lei.
Conform ordinului 42/77 din 2011, s-a diminuat salariul cu 25%, ajungand la un salariu de 787lei (in care este inclusa si vechimea 25%).
Am intrebat la contabilitate de ce nu mai apare detaliat salariul tarifar si vechimea pe fluturasii lunari. Mi s-a raspuns ca asa le-a venit programul. M-a facut sa inteleg ca salariul tarifar este de 630 lei + vechimea 157 lei. Printr-o decizie semnata de directorul unitatii din data de 21 dec 2012 privind majorarea cuantumului brut al salariului de baza cu 7,4% conform O.U.G. 19/16 mai 2012 mi s-a modificat salariul de baza brut la 846 lei. Avand in vedere O.U.G. 84/2012 pentru persoanele din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata (750 lei incepand cu 1 februarie 2013) si art.160 din Codul Muncii?
Salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatii, sporuri, precum si alte adaosuri. Ar rezulta ca 846 lei este nivelul salariului brut din care 25% vechime (adica 634.5 lei ar fi salariul de incadrare iar vechimea 211,5 lei astfel ca salariul de incadrare este sub salariul minim 750 lei).

Intrebarea mea este daca e corect ca nu mai apare detaliat vechimea pe fluturasii lunari si daca este normal ca salariul de incadrare sa fie sub salariul minim pe economie?
As dori un sfat de la dumneavoastra care ar fi rezolvarea.

Adaugata in: Drepturi salariale
Mihaela Ivanov
 User  Mihaela Ivanov
a intrebat la 04 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion adriana iancu violeta Georgescu Viviana Serni G Stancu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024