ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

salarizare studii superioare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


sunt asistent medical cu studii superioare incadrata in decembrie 2011,am vechime 27 ani,am obtinut gradul principal in urma cu 20 ani,care este salariul meu de incadrare.In unitatea unde lucrez,colegii cu aceleasi studii incadrati in urma cu 2 ani au o incadrare cu circa 400 roni mai mare,este corect ca la aceleasi studii,cu aceeasi fisa a postului ,sa fim salarizati diferit?

Adaugata in: Drepturi salariale
Daduica Cornelia.daduica
 User  Daduica Cornelia.daduica
a intrebat la 29 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudia Gaban
 User Claudia Gaban
a raspuns la intrebare la 02 Mar. 2012
Buna ziua!
In baza prevederilor art. 42 lit. L, Cap. II din anexa I la Legea cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, absolventii invatamantului superior de lunga si scurta durata, care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor erau incadrati pe functii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza in gradul profesional imediat superior gradului de debutant numai in masura in care atributiile din fisa postului au fost modificate in mod corespunzator, pastrandu-si gradatia avuta la data promovarii.
Potrivit prevederilor art. 112 din Cap. II la anexa III din legea cadru 284/2010 a fst elaborat Ordinul pentru aprobarea criteriilor privind angajarea si promovarea in functii, grade si trepte profesionale, pentru personalul contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar.
La punctul 5 din Note de la Cap. II din Anexa la Ordin a fost reglementat modul de promovare la gradul de principal pentru asistentii medicali cu studii medii sau postliceale care ulterior terminat o forma de scolarizare de nivel superior, respectiv S sau SSD , dupa cum urmeaza :
- asistentii medicali care detin gradul de principal in profilul diplomei de licentaabsolvire a invatamantului SSSD , obtinut anterior absolvirii formei superioare de invatamant, nu este necesar a sustine un nou examen de grad principal, urmand a fi promovati la gradul de principal dupa indeplinirea conditiei de vechime de 3 ani in functia de asistent medical cu S sau SSD.
- asistentii medicali care nu au obtinut gradul de principal in profilul diplomei de licentaabsolvire a invatamantului SSSD anterior absolvirii formei superioare de invatamant, pot participa la examenul de obtinere a gradului principal la data indeplinirii conditiilor de vechime ca asistent medical, urmand a fi promovati la gradul de principal dupa indeplinirea conditiei de vechime de 3 ani in functia de asistent medical cu S sau SSD.
Pe cale de consecinta, la data cand dumneavoastra ati prezentat diploma de licenta, ati fost reincadrata ca asistent medical cu S. In acel moment, gradul principal a fost suspendat si va va fi recunoscut imediat dupa implinirea celor 3 ani de vechime cu S , respectiv in luna decembrie 2014. Probalil colegii dvs au fost deja incadrati ca asistenti medicali cu S grad principal, iar salariul lor se gaseste inte alte limite in grila de salarizare, conform incadrarii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului daduica cornelia.daduica la 29 Feb. 2012
Cu multa placere. Verificati daca exista ceva prevederi in Contract colectiv de munca sau in Regulament intern. La fel si daca activati in sistemul public. Daca institutia este privata si functioneaza cu o grila de salarizare proprie, este posibil ca acesta sa dea nastere unor situatii discriminatorii atunci cand nu este respectata. Pe de alta parte este posibil ca salariile respectivilor colegi sa fi crescut in timp.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daduica Cornelia.daduica
 User Daduica Cornelia.daduica
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Feb. 2012
Multumesc pentru raspuns,se pare ca o parete din colegii ce au actionat in instanta au cistigat,probabil trebuie sa actionez la fel.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului daduica cornelia.daduica la 29 Feb. 2012
Va inteleg supararea, insa aici discutam la nivel de lege. Iar legea actuala prevede ca incadrarea se face tinand cont de salariul minim pe economie. Daca sunteti platita din bani publici, atunci se respecta legea salarizarii unitare. Altfel, numai daca in Contractul colectiv aplicabil la nivel de unitate exista stipulati coeficienti de ierarhizare, acestia se vor aplica.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daduica Cornelia.daduica
 User Daduica Cornelia.daduica
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Feb. 2012
Deci considerati ca este legal ca un examen sustinut si promovat cu ani in urmaexamen grad principalsa nu mai fie luat in considerare dupa promovarea studiilor superioare?
Este legal ca la acelesi studii si efectuind aceeasi munca,cu aceeasi incadrare asistent studii superioare,sa fii salarizat diferit,fara examen principal?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Feb. 2012
Daca nu exista o grila de salarizare interna sau coeficienti de ierarhizare stipulati in CCM la nivel de uintate, iar salariul de incadrare nu se situeaza sub nievul minim brut stabilit prin lege, angajatorul este in legalitate.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu alexei delimart adriana iancu George Andreescu Viviana Serni Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024