ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

spor de vechime cumul de functii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa stiu daca sporul de vechime se poate acorda la cumul de functii in ambele locuri in care lucreaza salaratul .Mentionez ca un salariat este profesor la o scoala cu norma intreaga si mai lucreaza ca antrenor cu 1/2 de norma la un club sportiv. Beneficiaza de spor de vechime de la ambele unitati. Curtea de conturi a imputat sporul de vechime ridicat de la al doilea jobs ca fiind drept necuvenit conform Hotararii nr 281/199 , acolo unde au fost cazuri de genul acesta .
Va multumesc frumos

Mariana Melinte
 User  Mariana Melinte
a intrebat la 11 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Apr. 2014
Presupun ca va referiti la HG 281/1993 privind salarizarea personalului din unitati bugetare. Daca este asa, atunci mare parte din aceasta hotarare a fost aborgata prin legea cadru nr. 330/2009, au ramas in vigoare doar articolele 21, 22, 23 si 30 din aceasta hotarare si niciunul din ele nu prevede o astfel de interdictie. Dupa parerea mea ati putea contesta aceasta decizie pentru ca nu respecta legislatia in vigoare. Ar trebui sa primiti sporul de vechime de la ambele locuri de munca, atat timp cat este prevazut la nivel intern sau prin lege speciala / CCM ramura acordarea lui pentru ambele locuri de munca.

Art. 48 - legea 330/2010
(1) La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga:
......................
2. Hotararea Guvernului nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitatile bugetare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 135 din 25 iunie 1993, cu modificarile si completarile ulterioare, cu exceptia art. 21, 22, 23 si 30.

Va redau si continutul celor 4 articole din HG 281/1993, in speranta ca va vor fi de ajutor:

Art. 21
(1) Pe durata delegarii, detasarii sau trecerii temporare intr-o alta munca, persoana in cauza isi pastreaza functia, gradul sau treapta profesionala si salariul de baza avut anterior.
(2) Cand detasarea sau trecerea temporara in alta activitate se face la o munca la care este stabilit un salariu de baza mai mare, persoana detasata sau trecuta temporar in alta ramura are dreptul la acest salariu in conditiile prevazute de lege.
(3) Pe perioada detasarii sau trecerii temporare in alta munca, salariatii primesc, pe langa salariul de baza stabilit potrivit alin. (1) sau (2), si celelalte drepturi ce se acorda personalului de la locul de munca respectiv.
(4) Drepturile ce se acorda pe timpul detasarii sau trecerii temporare in alta munca se suporta de unitatea unde personalul respectiv isi desfasoara activitatea. Face exceptie personalul detasat in perioada de sezon la unitatile bugetare din statiunile balneoclimaterice, la care plata drepturilor se face de unitatea de la care a fost detasat.
D. Drepturi in cazul mutarii in alta localitate si alte drepturi

Art. 22
(1) Personalul mutat, in cadrul aceleasi unitati, in alta localitate are dreptul la:
a) rambursarea costului transportului pentru el si membrii familiei sale, precum si pentru gospodaria sa;
b) plata unei indemnizatii egale cu salariul de baza lunar;
c) plata unei indemnizatii egale cu 1/4 din salariul sau de baza lunar, pentru fiecare membru de familie;
d) un concediu platit de 5 zile lucratoare, in vederea mutarii efective, acordat la cererea sa.
(2) Mutarea in alta localitate se va putea face, in toate cazurile, numai cu asigurarea suprafetei locative corespunzatoare.
(3) De drepturile prevazute la alin. (1) beneficiaza si persoanele solicitate sa fie transferate in alta unitate situata intr-o localitate diferita decat cea de domiciliu, daca in documentul de solicitare a transferului s-a facut aceasta mentiune. Plata drepturilor respective se suporta de unitatea la care se face transferul.

Art. 23
(1) La incadrarea intr-o unitate din alta localitate decat cea de domiciliu, in primul an de activitate dupa absolvirea studiilor, personalul de specialitate beneficiaza de o indemnizatie de instalare echivalenta cu un salariu de baza corespunzator functiei, gradului sau treptei profesionale in care urmeaza a fi incadrat; in cazul medicilor si farmacistilor, indemnizatia de instalare se acorda, dupa terminarea stagiaturii sau a internatului, de unitatea sanitara unde s-au incadrat prin concurs.
(2) Indemnizatia de instalare poate fi echivalenta cu doua salarii de baza pentru acele localitati unde atragerea specialistilor se face cu mare greutate, stabilite de ministere si celelalte institutii centrale si locale ale administratiei publice si avizate de Ministerul Finantelor.
(3) Persoanele care au beneficiat de indemnizatia de instalare si care ulterior au demisionat sau li s-a desfacut contractul de munca din motive imputabile lor inainte de implinirea unui an de la instalare vor restitui, in conditiile legii, indemnizatia primita, calculata proportional cu perioada ramasa pana la expirarea termenului de un an.

Art. 30
Personalul de specialitate trimis in strainatate, invitat pe contul organizatiilor sau altor parteneri externi pentru actiuni stiintifice, culturale, artistice, sportive si altele, beneficiaza de drepturile prevazute in reglementarile specifice.



Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024