ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

spor de WK + spor ore suplimentare???


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
ma adresez din nou DVS, cu o intrebare la care nu am gasit pana acum un raspuns lamuritor pe dea-ntregul, respectiv.
In firma noastra nu se lucreaza in mod normal S si D, ci doar ocazional. De fapt acest lucru este precizat si in CIM ( orar de la 7-15 ,15-23 23-7 de L-V). Il pot considera in acest caz spor ocazional?
Insa se mai intampla sa fie solicitati si in zile de Sambata sau Duminica. In RI este precizat ca se acorda un spor dupa cum urmeaza "" d) in cazul in care, se va lucra in zilele de sambata sau duminica, pentru care se acorda zile de repaus saptamanal in alte zile ale saptamanii, altele decat cele de sambata sau duminica, angajatilor li se acorda la salariul de baza, un spor de minim 1% , pentru orele lucrate in aceste zile"" --- este corecta aceasta formulare? Cum se calculeaza acest spor, doar pe cele 8 ore lucrate sambata?
Sa luam si cazul in care nu se acorda repaus saptamanal in alta zi decat S sau D, si nu se pot acorda zile libere platite nici in urmatoarele 60 de zile, cum se platesc orele de Sambata in aceasta situatie?? tariful orar normal +100% spor pt munca suplimentara+1 % pt orele lucrate Sambata?

Sa presupunem ca are un salar tarifar orara de 6 lei/h, .pentru o zi de Sambata va primii atunci:

6x8 lei=48 lei +48 lei(100% ore suplim)+ 0.48lei(1% pt 8h)...
este corect acest calcul?


Multumesc inca o data anticipat pt lamuririle dvs.

Mia S
 User  Mia S
a intrebat la 20 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Aug. 2014
Sporul ocazional este cel care nu apare in contractul individual de munca, caracterul permanent este dat de acest lucru, prezenta lui in CIM.

Munca in zilele de weekend se compenseaza intotdeauna la fel. Cu doua zile libere consecutive din saptamana drept repaus si un spor la salariul de baza corespunzator numarului de ore lucrate in acest regim. Sporul se stabileste prin CCM sau CIM, niciodata in Regulamentul Intern. Daca apare in RI se incalca principiul confidentialitatii salariale, acest document fiind afisat la loc vizibil si putand fi vazut de multe ori si de persoane din afara unitatii.

Daca la finalul lunii norma este depasita se va compensa si munca suplimentara, cu sporul stabilit la nivelul unitatii. Sporul pentru munca suplimentara este d eminim 75%, o valoare mai mare de aceasta va trebui trecuta in CCM sau CIM. Sporurile care apare in CIM vor trebui obligatoriu operate si in Revisal.

Este corect calcul sporurilor.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024