ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

spor week-end


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, trebuie acordat spor de week-end unui director de dezvoltare plecat in delegatie in strainatate intr-o zi de sambata? Mentionez ca a fost necesar ca acesta sa reprezinte societatea in fata partenerilor externi, dat fiind faptul ca persoanele indrituite sa o faca se aflau in concediu in strainatate.
Angajatul nu are clauza de spor de week-end dat fiind faptul ca in fisa postului nu se previzioneaza ca acesta sa desfasoare activitati a caror neexecutare ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii.
De la data la care a prestat activitatea samabata s-a scurs un numar mai mare de 20 zile lucratoare. Putem intocmi act aditional la contractul individual de munca ulterior datei deplasarii externe astfel incat sa ne incadram in cele 20 zile lucratoare prevazute pentru transmiterea revisalului? Pe baza acestui act aditional intocmit ulterior ii putem acorda totusi salariatului sporul de week-end?
Multumesc

Ald Evelinne
 User  Ald Evelinne
a intrebat la 10 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ald Evelinne la 11 Sep. 2013
Il puteti acorda dar nu il aveti nicaieri prevazut si niciun document care sa reflecte negocierea acestui spor cu salariatii sau reprezentantii lor.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ald Evelinne
 User Ald Evelinne
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Sep. 2013
Multumesc pentru raspuns.
Deoarece CCM nu exista, ramane numai varianta includerii sporului de week-end in CIM; dar cum au expirat cele 20 zile lucratoare de la aparitia modificarii, sa inteleg ca nu-i putem acorda salariatului sporul in discutie in lipsa unui act aditional? Ar fi respectat cel putin dreptul salarial legal...
Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Sep. 2013
In mod normal angajatul care a lucrat in weekend trebuia sa primeasca spor de weekend cat si alte doua zile libere consecutive din saptamana drept repaus saptamanal, asa cum prevede Codul muncii republicat. Nu s-au respectat aceste prevederi din cate inteleg. Sporul se poate stabili si in CCM, daca exista deja stablit un cuantum al sporului de weekend in documentul mentionat se va acorda in baza lui, nu este nevoie de act aditional. Puteti include in CIM acest spor prin act aditional, dar intocmirea lui trebuie facuta in maxim 20 de zile lucrataoare de la data aparitiei modificarii, iar in cazul de fata este depasit termenul.

Pe viitor incercati sa respectati prevederile legii referitoare la munca salariatilor in zilele de weekend si compesarea lor.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa adriana iancu G Stancu George Andreescu Viviana Serni alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024