ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sporul de noapte poate fi un spor fix?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! O societate de paza are angajati care lucreaza in weekend, de noapte si care se muta de la un obiectiv la altul in functie de cum i se repartizeaza postul de paza. Acestia ar trebui sa aiba urmatoarele sporuri:
1. Spor de zile libere lucrate - este ok daca se introduce sporul de weekend ca fiind un spor fix, avand in vedere ca fiecare weekend este platit cu 5 lei lunar brut si se lucreaza maximum 3 weekenduri lunar, se poate introduce un spor fix de 15 lei lunar brut , indiferent de numarul de weekenduri lucrate (2 sau 3)?
2. Sporul de noapte - exista posibilitatea de a se introduce un spor fix de noapte, fara a se mai calcula numarul de ore lucrate efectiv?
3. Sporul de mobilitate - este necesar situatia de fata, dupa cum am mentionat, acestia nu au un loc fix de munca, se muta de la un obiectiv la altul. Daca da, exista vreo reglementare a platii minime a acestui spor?
Va multumesc anticipat!

Veve Mihaela
 User  Veve Mihaela
a intrebat la 08 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Ian. 2015
Caracaterul lor permanente este dat de prezenta in CIM.
In Revisal se opereaza numai sporurile mentionate in contractul individual de munca - HG 500/2011. Daca sporurile nu apar in CIM nu se trec in Revisal.
Sporurile pot fi introduse in contractul individual de munca prin act aditional care se inregistreaza in evisal in termen de 19 zile lucratoare de la apariatia modificarii.
Munca de noapte se compenseaza cu program redus cu 1 ora sau spor de minim 25% din salariul de baza.
Munca in repaus saptamanal se compenseaza cu alte zile cu spor la salariu..In situatia in care se lucreaza zile la rand este necesar acordul sindicatului sau reprezentantilor salariatilor plus autorizare de la itm siun spor de minim 150%(dublul spor pentru re suplimentare)

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024