ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sporuri


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este adevarat ca angajatorul are dreptul sa elimine sporurile de vechime si toxicitate? Nu exista nici o lege care sa protejeze angajatul de niste decizii care nu sunt in interesul sau, mai ales, ca el isi risca sanatatea la locul de munca? Este normal sa mi se ridice aceste drepturi, avand in vedere ca mai am 4 ani pana la implinirea varstei legale de pensionare? Mentionez ca sunt incadrat cu carte de munca la o institutie ce este autonoma fata de statul roman( BOR)

Adaugata in: Drepturi salariale
Liviu Georgescu
 User  Liviu Georgescu
a intrebat la 11 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liviu Georgescu
 User Liviu Georgescu
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Ian. 2014
Va multumesc pentru raspuns, dar cred ca s-a produs o neintelegere. BOR inseamna Biserica Ortodoxa Romana, deci nu este o institutie privata, dar are un statut special fata de statul roman(scutiri de impozite fata de stat,etc.) Poate cu ajutorul acestui detaliu, se poate schimba raspunsul dumneavoastra. In conformitate cu ce lege s-au retras aceste drepturi, avand in vedere ca ele au fost valabile din anii 70' pana in prezent in cazul meu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Ian. 2014
Din pacate da, este, cat timp in CCM sau in legislatie speciala nu este pevazuta acordarea sporului de vechime (asa cum se intampla in cazul functionarilor de exemplu). Iar sporul de toixicitate se acorda doar in unele cazuri in mod obligatoriu, in special la stat, de exemplu medicii radiologi, dar in mediul privat nici sporul de vechime si nici cel de toxicitate nu sunt prevazute ca fiind obligatoriu de acordat de angajator.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024