ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Sporurile de vechime in salariu pentru un ingrijitor in invatamant


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Mama lucreaza ca ingrijitor la Palatul Copiilor din anul 1991. Undeva in/dupa anul 2008 (nu stie sigur) i s-au introdus sporul de vechime de 25% in salariu, ajungand la 845 lei. In ianuarie 2014 a crescut minimul pe economie la 850 lei, astfel i s-au mai adaugat 5 lei; iar in iulie 2014 a crescut la 900 lei (salariu+spor) iar ianuarie 2015 la 975lei (salariu+spor).
A dat in judecata Palatul Copiilor+Inspectoratul Scolar. Judecatoria i-a recomandat sa prezinte deciziile de incadrare si stabilirea drepturilor salariale pentru 2011-2014 si actele aditionale la contractul individual de munca pentru 2011-2012-2013-2014. Insa P.C. evita sa ofere actele necesare iar avocata le-a sugerat sa trimita ea din contractul colectiv de munca, articolele cu salarizarea pentr nedidactic si grilele pentru salarizare; dar ea nu este platita dinaceeasi grila profesorii ci din Ordonata Nr. 10/2008 Anexa V/2b (ultima cunoscuta de mama).
Unde poate gasi aceste informatii? Ce legi i-ar putea fi necesare pentru prezentarea in fata tribunalului? Si daca mai exista si ale grila in care ar putea fi incadrata?


Gabriela Stanciu
 User  Gabriela Stanciu
a intrebat la 11 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Feb. 2015
Cererile privind litigiile de munca, sunt scutite de taxa de timbru si timbru judiciar, cererile privind conflictele de munca se judeca in regim de urgenta si sarcina probei revine angajatorului, acesta fiind obligat sa depuna dovezile in apararea sa pana la prima zi de infatisare.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024