ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

tarif orar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu un model/o formulare in CIM la capitolul salariu, pentru plata /ora. Datorita specificului activitatii, nu se poate stabili o norma- o durata de timp foarte preciza necesara realizarii produsului, fiecare lucrare fiind unica. Astfel am dori sa platim angajatul in functie de numarul de ore lucrat- in baza unui tarif orar stabilit.
Aceasta va fi si o forma de motivare, angajatul va castiga in functie de timpul lucrat.
As vrea sa stiu daca este posibila o astfel de forma de plaat si daca nu e obligatoriu sa fie stabilita o valoare fixa a salariului bineinteles tariful orar stabilit va fi cel putin egal cu cel minim stabilit.

multumesc anticipat
cu stima,
A. Stancioi

Angela Stancioi
 User  Angela Stancioi
a intrebat la 25 Ian. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Ian. 2012
Puteti eventual specifica cate ore presupune realizarea unui anumit produs, asa cum ati punctat mai jos. Si in cazul acesta da, se aplica salarizarea progresiva, salariatul fiind platit in functie de produsele realizate, de rezultatele muncii sale. Astfel puteti trece in Regulament intern cate ore dureaza realizarea unui produs si cat ar fi salarizarea pe ora - atentie sa nu scadeti sub tariful orar minim brut prevazut de lege. Insa in contract trebuie sa apara un salariu lunar, precum si o norma de lucru asa cum prevede Codul Muncii si, in plus, pentru a-l putea raporta in Revisal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Angela STANCIOI la 27 Ian. 2012
Acordul progresiv preseupune cresterea salarizarii in functie de numarul de produse realizate si nu in functie de numarul de ore lucrate. In contractul individual de munca trebuie sa aveti o norma de lucru, norma care sa respecte prevederile si limitele legale.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Angela Stancioi
 User Angela Stancioi
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Ian. 2012
Buna ziua,
in situatia de salarizare in acord progresiv de ex se trece de asemenea un cuantum al salariului lunar? dat fiindca in cazul salarizarii in acord progresiv angajatii sunt platiti in functie de numarul de produse realizate, salariul lunar va fi variabil de la o luna la alta. Atunci cand este mai mic decat respectivul cuantum, cum se va considera?

Si in cazul platii per ora in functie de tariful orar, am pornit de la acelasi rationament ca si acordul progresiv. Rationamentul meu este gresit?

multumesc
cu stima,
A. Stancioi
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Ian. 2012
In contractul de munca se trece cuantumul salariului brut lunar, iar programul de lucru saptamanal nu poate depasi 48 de ore cu tot cu orele suplimentare asa cum prevede Codul Muncii. Programul de lucru poate fi unul inegal, nu este obligatoriu ca salariatul sa lucreze acelasi numar de ore in fiecare zi. Un program de lucru complet, legal este 169,333 ore/ luna conform HG 1225/14.12.2011, program pentru care salariatul are dreptul la un salariu minim de 700 lei brut/ luna. Tot ce depaseste acest numar intra in categoria orelor suplimentare si trebuie platite ca atare, in dublul cuantumului cuvenit pentru o ora lucrata.
Astfel ca nu puteti remunera salariatul prin CIM in functie de cat timp lucreaza, doar pentru a-l motiva, fara a respecta norma prevazuta in Codul Muncii. Puteti cel mult stabili un salariu fix si un comision care sa aiba ca scop motivarea salariatului.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024