ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

valabilitate cerere eliberare din functie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Este situatia unui salariat care detine o functie de conducere. Salariatul a depus o cerere catre conducerea firmei pentru eliberarea sa din functia respectiva, urmand sa ramana in continuare angajat pe un post conform pregatirii profesionale.
Intrebare: Daca cererea nu a fost aprobata imediat, care este durata de valabiliate a acesteia?
In cazul de fata (cererea nu a fost aprobata, nu s-a scris nici o rezolutie pe ea, dar a ramas la secretariatul firmei) au trecut 2 luni de la depunerea cererii.
Fara sa fie anuntat angajatul, acesta primeste o decizie de eliberare din functie, avand motivatia cererea depusa acum 2 luni.
Mentionez ca in aceasta perioada angajatul si-a desfasurat activitatea in functia respectiva, indeplinindu-si toate atributiile.
Mai este valabila acea cerere pentru a putea fi utilizata de catre firma in scopul eliberarii din functie ?
Este corect cum s-a procedat in cazul expus de fata ?

G V
 User  G V
a intrebat la 07 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Feb. 2014
Sigur, angajatorul a analizat cererea si intr-un final a luat in seama solicitarea angajatului.Oricum trecerea pe un post corespunzator pregatirii profesionale nu trebuia sa se faca cu data depunerii cererii, la o data ulterioara la care s-a luat acesta decizie.In opinia mea ar fi trebuit sa fie o discutie intre salariat si sef .Pe perioada de la depunerea cererii pana la acceptul privind modificarea functiei si probabil si al salariului plata salariului se face corespunzator functiei detinute, cea de conducere.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Feb. 2014
Daca persoana respectiva a fost incadrata cu CIM, atunci cererea de demisie nu se aproba niciodata de angajator, acesta din urma este obligat insa sa o inregistreze. Ea reprezinta doar o instiintare din partea salariatului privind intentia sa de a inceta raportul de munca. Demisia se depune de regula la departamentul HR si se inregistreaza de catre persoana care se ocupa de partea de admnistrare.

De la data inregistrarii cererii, mai precis din ziua imediat urmatoare, incepe sa curga preavizul, iar durata lui pentru functiile de conducere nu poate depasi 45 de zile lucratoare. Ceea ce inseamna ca daca a lucrat peste aceasta perioada, tot ce depaseste durata preavizului este de fapt munca la negru.

Tind sa cred ca nu s-a respectat deloc legea in privinta acestei demsisii.

Alte intrebari despre Resurse umane

TOP RASPUNSURI 2024