ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum sunt calculate sporurile?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca salariul de incadrare este 975 beneficiez de spor sectie 50% cat este acesta? Ore suplimentare 55 cum se calculeaza sau cat sunt acestea calculate? Spor tura 10% banui dupa suma din fluturas chiar daca nu prea da lt 10%? Deci la salariul de baza se adauga acestea in plus , scazand apoi cas ,somaj etc.se adauga suma celor 20 de bonuri de masa 1% cotizatie sindicat si ramane venitul impozabil, din care se scazuse si deducerea personala deci pana la urma salariul ramas de ridicat cat ar fi deoarece diferenta intre decembrie si ianuarie e prea mica la salariul net ? 936-975 diferenta de 5 ore suplimentare minus in ianuarie , iar plusul la salariu in ianuarie este 15 lei...cam putin!

Nicoleta Stan
 User  Nicoleta Stan
a intrebat la 14 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Nicoleta Stan
 User Nicoleta Stan
a raspuns userului adriana iancu la 17 Feb. 2015
Multumesc! Deci salariul de incadrare este 600 lei restul pana la 975 este sporul de vechime din cate am inteles! Ceea ce nu inteleg este ca toate colegele mele au ajuns la 975 salariul de baza doar ca vechimea e diferita si totusi avem cam la fel trecut pe fluturas oricum, cum o dai tot acolo este, in folosul muncitorului nu, sigur! Noua lege a salarizarii e facuta sa fie inteleasa de contabil, pt restul ce conteaza, atata e restul in card atata ridici!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Feb. 2015
Sporurile se calculeaza la o valoare de referinta de 600 si fac parte din salariile de baza ale functiilor de executie si conducere.
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice ?n anul 2015, precum şi alte măsuri ?n domeniul cheltuielilor publice:
Salarizarea ?n anul 2015 a personalului plătit din fonduri publice
Art. 1.
(1) ?n anul 2015, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de ?ncadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2014 ?n măsura ?n care personalul ?şi desfăşoară activitatea ?n aceleaşi condiţii şi nu se aplică valoarea de referinţă şi coeficienţii de ierarhizare corespunzători claselor de salarizare prevăzuţi ?n anexele la Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările ulterioare.
(2) ?n anul 2015, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută/salariul lunar brut, indemnizaţia brută de ?ncadrare se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă personalului plătit din fonduri publice pentru luna decembrie 2014, ?n măsura ?n care personalul ?şi desfăşoară activitatea ?n aceleaşi condiţii.
(3) ?n cazul schimbării condiţiilor ?n care ?şi desfăşoară activitatea, personalul beneficiază de drepturile corespunzătoare noilor condiţii, la nivelul acordat pentru funcţiile similare ?n plată din instituţia/autoritatea publică ?n care acesta este ?ncadrat.
(4) Valoarea de referinţă se menţine şi ?n anul 2015 la 600 lei.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024