ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concedierea in cazul nerespectarii fisei postului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Am rugamintea sa ma ajutati cu ceva sfaturi legale referitoare la semnarea unei fise de post.
Am contract de munca pe perioada nedeterminata cu o firma din anul 2008. Angajatorul doreste ca acum in fisa postului sa nu mai treaca program de 8 ore (de la 8 la 16 de luni pana vineri), ci program flexibil (adica tot 8 ore dar pe care sa le efectuez cand doreste el, eventual cand doresc eu ; tin sa mentionez ca eu imi organizez toata activitea de munca in cele 8 ore care consta in vizite efectuate la clienti si activitate de birou).

Pot refuza semnarea acestei fise de post conform conditiilor actuale? Si care ar putea fi consecintele in cazul in care nu voi semna.
Tin sa mentionez ca de curand am fost amenintat ca voi fi dat afara pe motiv ca nu am ramas peste program intr-o zi si mi s-a adus la cunostiinta ca nu am respectat fisa postului (seful meu nu stia cand m-a amenintat ca eu nu semnasem fisa de post cu modificarile respective ). Mi s-a spus ca daca as fi ramas peste program puteam sa vin a doua zi mai tarziu.
Ma gandesc ca daca nu am stat o data peste program si angajatorul ar dori sa ma dea afara ar putea sa ma forteze sa mai stau peste program si astfel la final eu sa imi dau demisia.
Multumesc.


Iosiv Vulpe
 User  Iosiv Vulpe
a intrebat la 23 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Mar. 2013
Daca acest program de lucru apare in Regulamentul Intern si este programul companiei in care lucrati, nu prea aveti ce sa faceti, prevederile din Regulament sunt obligatorii pentru ambele parti. Insa eu tind sa cred ca angajatorul va forteaza cumva mana, in speranta unei demisii, dar poate gresesc. In orice caz, o modifcare a fisei postului se poate face numai cu acordul partilor iar programul personalizat cat si cel inegal necesita acordul salariatului. Nu poate fi impus.

Alte intrebari despre Fisa postului

TOP RASPUNSURI 2024