ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare fisa post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Odata cu introducerea coplatii in spitale in institutia noastra s-a decis prin Sedinta Comitetului Director ca acesta taxa sa se colecteze de catre cei angajati ca registratori medicali din registraturile clinicilor respective. Sefii clinicilor au primit o Dispozitie prin care au fost informati ca fisa postului de registrator va contine si manipularea banilor si va constitui sarcina de serviciu. Noi am depus un memoriu in atentia Managerului in care ii argumentam ca modificarea fisei postului cu atributii de casier si depunerea unei garantii bancare, ce va duce la scaderea slariului nostru de incadrare, incalca Codul muncii in vigoare. Mentionez ca la angajare noi am dat un examen din Legislatia medicala si nu se specifica nici unde in fisa postului ca exista posibilitatea incasarii banilor cu gestiune si garantii bancare.

Este adevarat ca fisa postului contine textul acela general ca seful ierarhic superior ne poate da sarcini ce sunt necesare. Conducerea spitalului face uz de acest punct din contract si ne obliga sub amenintarea nerespectarii sarcinilor de serviciu in cazul in care refuzam sa semnam ca suntem deacord cu garantia bancara din salariu. Colegele mele au consultat juristi de aici din oras si unii din ei au fost de parere ca au tot dreptul sa faca cu noi ce vor. Nu inteleg? Ce iesire din situatia acesta exista avand in vedere ca reprezentantul sindicatului nostru pe spital se are prea bine cu directiunea si ii sustine pe ei si nu pe noi.

Va multumesc!

Adaugata in: Fisa postului
Nagy Andreea
 User  Nagy Andreea
a intrebat la 16 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nagy Andreea
 User Nagy Andreea
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Apr. 2013
Multumesc mult.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Apr. 2013
Acele sarcini de care vorbiti, respectiv mentiunea din fisa postului, trebuie sa fie legate de pozitia pe care o ocupati si nu de alta.

Pozitiile de casier si cele de gestionari nu sunt acelasi lucru. Fara un contract de garantie, care se incheie cu un gestionar de regula, nu se pot retine acele sume. Nu exista o baza legala pentru retinerea lor.

Angajatorul nu are dreptul sa faca "ce vrea" cu salariatii sai. Exista dispozitii legale pe care trebuie sa le respecte, cat si principii precum libertatea muncii, demnitatea persoanei, egalitate de sanse etc.

Personal v-as recomanda sa nu semnati niciun document care vi se pare nelegal. Mai mult, retinerile din salariu se poate face numai cu titlu de garantie in baza unui contract sau cu titlu de dauna. Nu va poate obliga angajatorul sa fiti de acord cu o retinere salariala care nu apare mentioanta in lege ca posibilitate. Faceti si o sesizare catre ITM. Faptul ca va trebui sa manipulati bani nu inseamna ca va pot retine garantie, fara un acord prealabil sau fara sa fiti gestionar. Si cu atat mai mult cu cat este o atributie impusa de mai sus.

Alte intrebari despre Fisa postului

TOP RASPUNSURI 2024