ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Modificare fisa postului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Pentru ca am refuzat sa mai prestez activitati care nu sunt trecute in fisa postului meu, invocind legislatia si faptul ca sunt lucrari pentru care ar trebui sa primesc un salariu mult mai mare, angajatorul m-a avertizat ca o sa introduca in fisa postului meu si acele lucrari (plus altele) pe care eu nu doresc sa le execut, in parte pentru ca nu sunt calificat , in parte pentru ca nu sunt autorizat si evident, pentru care nu sunt remunerat corespunzator.

Intrebarile mele sunt : are angajatorul dreptul de a modifica fisa postului in sensul descris mai sus; poate angajatorul sa ma oblige sa semnez fisa postului in care sunt stipulate lucrari care ma depasec din motivele de mai sus; poate angajatorul sa modifice fisa postului cum ii convine fara aviz de la ITM; exista modele standard aprobate de ITM ( sau de CM) de fise ale postului ?
Mentionez ca sunt salariat bugetar.
Va multumesc.

Adaugata in: Fisa postului
Caraianis V
 User  Caraianis V
a intrebat la 19 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Feb. 2013
Nu, nu are dreptul sa modifice unilateral fisa postului. Asa cum prevede art. 17 din Codul muncii republicat, la alineatul (5), modificarea fisei postului se face prin act aditional, iar atributii noi nu pot fi introduse impotriva vointei dvs. S-ar incalca dreptul la libertatea muncii.

Nu este nevoie de aviz ITM pentru modificarea fisei postului, ci de acordul salariatului in aceasta directie. Daca intervine o modificare unilaterala, sesizati ITM pentru ca vi se incalca drepturi legale. ITM nu are legatura cu avizarea continutului fisei postului. ANC este cel care stabileste un standard ocupational pentru fiecare pozitie (fostul CNFPA mai concret).

Alte intrebari despre Fisa postului

TOP RASPUNSURI 2024