ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revizuire fisa de post


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez intr-o institutie de stat de 12 ani pe postul referent specialist. Pe timpul anilor de lucru nu mi-a fost modificata fisa postului de multe ori. In ultimul timp in urma reducerilor de personal, demisiilor si imposibilitatii angajarii de personal, s-au facut "redistribuiri" de personal. Figurand intr-un compartiment, unde faceam doar o parte din munca pentru executarea unei faze complete, munca mea a fost preluata de catre un alt compartiment, iar eu, impreuna cu alt coleg am fost mutati la acel compartiment. S-a facut un act aditional cu noi atributii, atributii pe care le executa angajatii din acel compartiment, pe care, din nefericire am semnat-o. Am semnat-o pentru a nu avea probleme ulterioare...

De o perioada constat ca atributiile pe care le-am primit ma depasesc din punct de vedere fizic si psihic, deoarece trebuie sa invat alte si alte operatiuni grele, etc si doresc sa fac o adresa conducerii prin care sa precizez relocarea mea pe un post pe care am fost anterior. Mentionez ca in ani de zile am tot fost mutat in 3-4 locuri (eliberare documente, informatii publice, preluari dosare, etc.)

Sufar si de o boala pe care am dobandit-o pe baza de stres (astm alergic) boala care nu permite lucrul in birouri prafuite, neaerisite, unde se fumeaza, unde te bate clima, etc.

Pe langa cererea de mutare pe un alt post pe care dau randament mai bun, doresc si modificarea fisei postului prin scoaterea unor atributii, deoarece consider ca mi-a fost incarcata fisa postului.

Va rog sa ma sfatuiti, ce sa fac, deoarece, banuiesc ca se vor face presiuni si mici amenintari subtile pentru am ma linisti. Doresc si o fisa a postului pentru Referent Specialitate si codul aferent.

Multumesc anticipat

Adaugata in: Fisa postului
Bbb Aaa
 User  Bbb Aaa
a intrebat la 10 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului bbb aaa la 11 Mar. 2013
Puteti face acest lucru, dupa cum v-am spus deja. Faptul ca ati semnat actul aditional pentru modificarea fisei postului arata acordul dvs asupra acestor modificari, desi nu foarte corecte. Ar trebui sa primiti atributii specifice postului pe care il detineti, nu ale altor posturi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Bbb Aaa
 User Bbb Aaa
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Mar. 2013
Cred ca m-am exprimat gresit in privinta postului, postul exista, dar o parte din atributiile mele au fost repartizate unor colegi, iar eu am fost incarcat cu alte atributii specifice unui post de studii medii, eu figurand pe post de studii superioare. Mai pe scurt, imi fac o parte din munca mea si o parte din munca unui angajat pe studii medii. In plus, volumul de munca a crescut semnificativ, inclusiv volumul de informatii pe care trebuie sa le invat...
Prin urmare, eu doresc sa fac o adresa prin care sa mi se revizuiasca fisa postului, adica sa mi se scoata atributiile specifice unui post cu studii medii si sa raman doar cu atributiile postului cu studii superioare - post pe care m-am angajat, sau sa mi se atribuie doar atributii specifice postului cu studii superioare, pentru care sunt calificat.

Multumesc anticipat
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Mar. 2013
Puteti inainta o astfel de solicitare catre angajatorul dvs., insa din ce spuneti dvs postul nu mai exista iar dvs ati fost mutat tocmai din acest motiv. In plus, in sistemul bugetar parte din posturi sunt inca blogate, este si acesta un factor pe care va recomand sa il aveti in vedere. In privinta actelor aditionale nu le puteti contesta, pentru ca le-ati semnat ceea ce inseamna ca v-ati dat acordul asupra acestor modificari.

Date fiind problemele medicale, ar trebui ca angajatorul sa va asigure, la recomandarea medicala, conditiile de lucru optime, in asa fel incat starea dvs de sanatate sa nu se agraveze. Puteti contacta ITM, directia SSM, pentru un control la fata locului.


Alte intrebari despre Fisa postului

TOP RASPUNSURI 2024