ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acte aditionale formare profesionala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In societatea la care lucrez, societate cu capital majoritar de stat, au fost intocmite acte aditionale la contractele individuale de munca, in sensul ca nu pot avea initiativa incetarii raporturilor de munca o anumita perioada dupa absolvire, doar pentru angajatii care urmeaza, din initiativa angajatorului, cursuri de scolarizare (ex. facultate, master). Celor care au urmat, cursuri pentru perfectionare in anumite domenii, (ex. achizitii publice, juridic,etc.), a caror contravaloare a fost suportata tot de catre societate, nu li s-au intocmit acte aditionale in acest sens.
Curtea de Conturi, in urma unui control, a dispus intocmirea de acte aditionale si in acest caz. Masura vizeaza angajati care au urmat astfel de cursuri in perioada 2011-2103. Precizez faptul ca nu au existat persoane, care sa fi urmat astfel de cursuri si a caror contracte de munca sa fi incetat ulterior participarii la acestea. Am luat masura ca, in Contractul Colectiv de Munca, incheiat si inregistrat dupa control, sa fie stipulata obligativitatea incheierii de acte aditionale, care sa stabileasca durata perioadei de a presta munca in favoarea angajatorului si in aceste cazuri, functie de valoarea cursului urmat. As dori sa stiu, e corecta intocmirea de acte aditionale, retroactiv, pentru cei care au absolvit astfel de cursuri in perioada 2011-2013, in conditiile in care societatea nu a fost prejudiciata, neavand cazuri de angajati, carora sa le fi incetat ulterior contractul de munca? Cu multumiri!

Jipa Mariana
 User  Jipa Mariana
a intrebat la 20 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Jipa Mariana
 User Jipa Mariana
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Mai. 2014
Multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 21 Mai. 2014
Pentru acest tip de acte aditionale Codul muncii nu prevede un termen de incheiere, dar de regula ele se incheie inainte de inceperea cursurilor, arareori imediat dupa. Totusi, daca se impune astfel de catre o autoritate, opinia mea este ca le puteti incheia retroactiv pe baza deciziei Curtii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mai. 2014
Actele aditionale pentru aceste cursuri platite de angajator se incheie in mod normal anterior inceperii lor si nu dupa finalizare. Ar trebui sa vedeti si ce a dispus insa curtea de conturi, daca ea impune incheierea acestor acte aditionale acum atunci o puteti face.


Alte intrebari despre Concediere

TOP RASPUNSURI 2024