ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cand tatal nu este eligibil sa intre in CCC in luna a 12, cum se procedeaza?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am citit raspunsurile dvs. si imi este neclara situatia in care mama opteaza pentru CCC de pana la 1 an si in luna 12 cand tatal al trebuie sa intre in acest concediu , el nu indeplineste conditiile de acordare a concediului (respectiv el a fost concediat in urma cu 9 luni inainte de data nasterii copilului, si a avut o perioada nelucrata de 20 zile, iar de somaj nu a putut beneficia) .... se pierde indemnizatia pentru aceasta ultima luna ? sau mama poate sta acasa pana la implinirea varstei de 1 an a copilul si poate primi indemnizatia si pe luna a 12? Mama fiind singura eligibila pentru a intra in CCC, si avand venituri impozabile in ultimele 12 luni anterior nasterii. In acest caz mama se poate intoarce in campul muncii cu 3-4 zile inaintea implinirii varstei de 1 an a copilului pentru a beneficia si de stimulent?

Multumesc.

Toma Cristina
 User  Toma Cristina
a intrebat la 27 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Ian. 2014
Prevederea se aplica numai in cazul in care ambii parinti indeplinesc conditiile de acordare a concedilului pentru crestere copil, adica amandoi au realizat venituri impozabile sau asimilate in cele 12 luni anterioare datei nasterii. Nu este cazul aici, deci nu aveti de ce sa va faceti probleme. Mergeti cu concediul pana la capat daca doriti, nu vi se va retine nimic din ea din acest punct de vedere. Art. 11 din OUG 111/2010 actualizata reda de alfel aceasta conditie pentru ca prevederea sa se aplice.

Art. 11
Dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc ?ncep?nd cu data de 1 martie 2012, precum şi celor aflate ?n situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), ?ncep?nd cu această dată, ?N SITUAŢIA ?N CARE AMBELE PERSOANE DIN FAMILIA RESPECTIVĂ ?NDEPLINESC CONDIŢIILE DE ACORDARE A ACESTUIA, după cum urmează:
a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) ?n situaţia ?n care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care ?i revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu ?n locul acesteia.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024