ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisie in cazul sarcinii si dreptul de a intra in CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua !

sunt insarcinata in 5 luni si lucrez din martie 2010 la o firma care anul acesta si-a anuntat retragerea de pe piata romaneasca (practic isi continua activitatea in alte tari din Europa )
conform legislatiei din Romania ei nu ma pot concedia ca pe ceilaliti colegi si probabil pentru a-si usura situatia si a putea incheia toata situatia aici mi-au propus sa imi dau demisia oferinfu-mi in schimb salariul pe cele 24 de luni cat ar trebui sa stau in concediu crestere copil !
mi-au spus ca exista posibilitatea sa semnez demisia si sa gasesc o firma care sa ma ajute sa imi faca contract pe perioada detereminata de 1 luna si sa imi dea actele de somaj si de acolo sa intru in maternal si crestere copil...exista aceasta posibilitate ..eu am inteles ca doar daca am contract nedeterminat...sau ca imi pot plati singura contributia la stat pana sa intru in maternal si crestere copil...cum ar trebui sa procedez pentru a mi se respecta toate drepturile ?

Va multumesc !

Alina Florea
 User  Alina Florea
a intrebat la 01 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Sep. 2014
Cat timp angajatorul nu se afla in procedura de faliment, reorganizare judiciara sau nu s-a dizolvat in conditiile legii nu va poate concedia atat timp cat l-ati anuntat in scris privind sarcina, punandu-i la dispozitie si o dovada medicala. Ce puteti face este sa mergeti mai departe cu raportul de munca, si sa intrati in concediu de maternitate apoi pentru crestere copil asa cum aveti dreptul. Daca angajatorul insisita in continuare sa plecati, depuneti o plangere la ITM, si eventual la Comisia pentru Combatere a Discrimintarii, cu toate dovezile pe care le detineti in aceasta privinta.

Alte intrebari despre Concediere

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni Radu Anton adriana iancu George Andreescu alexei delimart Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024