ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cumulare functii pentru un angajat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca un salariat a ocupat intr-o institutie de stat o anumita functia, cu program de 8 ore, dar in present se doreste cumularea a doua functii, in cadrul aceleiasi institutii, avand pentru o durata de 2 ore fosta functie si pentru cele 6 ore ramase functia de receptionist, cum se procedeaza? Se realizeaza doua contracte independente, cu doua functii si doua salarii diferite sau se poate atasa un addendum la primul contract de munca? Va multumesc.

Maria Roxana
 User  Maria Roxana
a intrebat la 21 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Baciu Ecaterina
 User Baciu Ecaterina
a raspuns userului Maria Roxana la 25 Mar. 2016
cum aflu daca se plateste la stat?


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Maria Roxana la 22 Mar. 2016
Dupa cum v-am spus si in raspunsul anterior,Vor fi doua contracte individuale de munca. Art.35 din codul muncii reglementeaza dreptul salariatului de a cumula mai multe functii la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
In ceea ce priveste inregistrarea in Revisal, aceasta se face respectand dispozitiile HG 500/2011 pentru fiecare contract in parte.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Roxana
 User Maria Roxana
a raspuns userului adriana iancu la 22 Mar. 2016
Acel concurs a fost desfasurat, iar in urma probelor, aceeasi persoana a fost selectata pentru acest post. Care este procedura ce trebuie urmata in vederea inscrierii in Revisal? Ar fi posibil sa fie pastrate cele doua ore pentru jobul anterior sau trebuie sa trecem doar unul singur? Multumesc anticipat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2016
Ca angajat la o institutie bugetara are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca distincte. Daca exista posibilitatea stabilirii unui program de lucru care sa ii permita desfasurarea activitatii in cadrul celor doua contracte fara ca acestea sa se suprapuna, este posibil sa cumuleze aceste doua functii.
In acesta situatie este vorba de o institutie bugetara precizez ca devin incidente prevederile art. 30 din Codul muncii, conform carora ocuparea functiilor se poate realiza numai pe baza de concurs sau examen.
Asadar, si pentru al doilea post trebuie sa se inscrie la concurs, conform Regulamentului-cadru de stabilire a conditiilor de organizare si a modului de desfasurare a concursului, examenului de ocupare a posturilor vacante sau temporar vacante corespunzatoare functiilor contractuale si a criteriilor de evaluare a performantelor profesionale individuale in cazul examenului de promovare in grade ori trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar platit din bugetul general consolidat al statului.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024