ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu medical in sarcina si intoarcerea la serviciu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

va scriu intr-o problema dificila si destul de urgenta, angajatorul meu ma preseaza sa ii dau un raspuns..

Situatia este urmatoarea:

1. ma aflu in concediu fara plata de la varsta de 1 an pana la 2 ani ai copilasului meu. 2 ani implineste pe 8 .04 anul curent.

2. simultan cu concediul fara plata lucrez la un proiect european

3. de 4 luni sunt in concediu medical pentru ca sunt din nou insarcinata si am o sarcina cu risc. Am intrat in concediu medical de la firma a doua la care lucrez, la prima fiind pana in 08.04 in fara plata

4. am fost la comisia medicala de 2 ori si voi fi in concediu medical pana pe 15 aprilie anul curent.Daca medicul specialist va cere comisiei inca 30 zile de concediu medical, atunci voi fi in concediu si in perioada 15.04 - 15.05. Pe data de 15.05 pot intra in concediu de sarcina si lauzie, voi implini 32 saptamani.

5. imi doresc ca din concediul de crestere a copilului cu care sunt acum insarcinata sa revin la firma initiala, la care acum sunt in fara plata

6. legal ar trebui sa ma intorc din fara plata pe 08.04.2015(asa mi-a spus angajatorul, ca nu pot mai devreme sau mai tarziu), dar eu la acea data voi fi in concediu medical(acordat si platit de firma a doua, la care m-am angajat in anul cat am stat in fara plata). Angajatorul meu initial imi spune ca singurul mod in care ma pot intoarce la ei este sa mi se emita un concediu medical "initial" (deci nu continuare, cum am acum), incepand cu data de 08.04.2015. Eu stiu ca nu este posibil asa ceva, mai ales ca depind de o comisie nu foarte binevoitoare si de reguli pe care nici eu si nici ei nu le cunosc prea bine..

Intrebarea mea este:
In aceasta situatie descrisa mai sus, care este cadrul legal in care pot reveni la primul angajator la incheierea concediului de crestere a copilului cu care sunt insarcinata? Daca voi avea concediu medical la data cand trebuia sa revin la serviciul initial, legea nu ma ajuta? Angajatorul initial nu este obligat sa imi prelungeasca concediul fara plata, intrucat eu pot dovedi cu acte ca nu ma pot intoarce la serviciu cand se termina anul de concediu fara plata?

Va multumesc frumos si astept cu mare interes raspunsul Dvs.

Cu respect,
Marinela

Marinela Iordache
 User  Marinela Iordache
a intrebat la 16 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Constantin Simion
 User Constantin Simion
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2015
1. Din ce stiu eu suspendarea contractului (concediu fara plata) poate inceta si mai devreme de termenul cerut daca partile sunt de acord. Din ce am inteles ati stat acasa 1 an in concediu crestere copil cu plata iar acum, pentru al doilea an, aveti concediu crestere copil fara plata pana la implinirea varstei de 2 ani. Nu va obliga nimic sa stati fix pana la implinirea varstei de 2 ani, puteti reveni mai repede.
2. Concediul medical este unul singur, indiferent la cate firme lucrati. Se emit mai multe exemplare ale certificatului, unul se depune la firma la care aveti contractul principal (norma intreaga), iar celalalt (tot formular original, cuprinde exact aceleasi date ca si celalat, dar se scrie pe el "DUPLICAT") se depune la celalalt loc de munca. Nu are cum sa se emita un al doilea initial. Parerea mea este ca puteti incepe pe 08.04 cu concediu medical...

Ce am scris mai sus este parearea mea, din experienta personala (mi s-a intamplat mie sau sotiei), nu sunt specialist in domeniu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Mar. 2015
Angajatorul are dreptate.
Contractul individual de munca este suspendat conform art 51(1) lit.a din Codul muncii, in baza OUG 111/2010.
Data sfarsit suspendare este data pana la care va fost suspendat contractul individual de munca conform termenului limita stabilit prin decizia de suspendare, in speta 08.04.2015,data la care angajatorul va emite o decizie de incetare a suspendarii in baza cererii dumneavoastra.
Dupa aceasta data, daca angajatorul este de acord puteti solicita concediu fara plata.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024