ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

2 contracte pe aceeasi functie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu lamuriri privind urmatoarea situatie:
am un angajat cu CIM pe functia de asistent medical generalist, pe departament radiologie, unde legea nu ma lasa decat sa am 6 ore/zi durata de munca. Vreau sa-i fac un alt contract pentru 2 ore/zi, ca asistent generalist (astfel incat, per total, angajatul sa lucreze 8 ore /zi).
Pot sa fac al doilea contract tot pe functia de asistent medical generalist (in conditiile in care in COR nu exista cod separat pentru asistent radiologie si asistent generalist?)?
Multumesc anticipat!

M Georgiana
 User  M Georgiana
a intrebat la 17 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ben Berta
 User Ben Berta
a raspuns la intrebare la 18 Iul. 2013
Eu as face astfel: as incheia un CIM pentru functia de asistent generalist, iar in fisa postului as scrie ca de la ora... la ora... va lucra in departamentul radiologie, iar intre orele ... va lucra la laborator.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului M Georgiana la 17 Iul. 2013
Nu ii faceti doua fise de post. nu puteti avea doua fise de post anexate unui singur contract pentru ca in contract apare o singura functie iar fisa de post corespunde ei. Puteti trece in fisa de post ca lucreaza 6 ore la radiologie si 2 in laborator, data fiind incadrarea ca asistent, deci pe aceeasi functie. In COR mai apare o functie de Asistent medical (studii superioare) COD 226905. Daca vreti sa aiba doua contracte incercati sa folositi incadrarea aceasta. Sau mergeti cel mai simplu pe mentionarea in fisa postului, daca in contract are deja precizata norma de 8 ore.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
M Georgiana
 User M Georgiana
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Iul. 2013
eu am nevoie de acest angajat 8 ore, dar legea ma limiteaza la 6 ore/zi la departamentul radiologie. celelalte 2 ore il pot folosi la laborator, de exemplu.
M-am gandit sa-i modific contractul initial pe norma intreaga, dar in acest caz cum demostrez eu faptul ca lucreaza in conditii legale doar 6 ore la radiologie? ii fac doua fise de post?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Iul. 2013
Nu, nu ii puteti incheia doua contracte de munca pentru aceeasi functie in cadrul aceleiasi unitati, nu este corect. Daca aveti un al doilea post vacant tot de asistent ar trebui incadrata o alta persoana. Nu este obligatoriu sa aiba 8 ore lucrate, cat timp legea prevede ca maximul lucrat este de 6 ore pentru radiologie.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024