ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acordarea concediului de maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat la o firma din 23.11.2012 pana in 05.06.2015. In momentul de fata astept sa fiu chemata la interviu pentru o noua angajare, care nu stiu inca in ce data va avea loc. Vreau sa stiu daca voi mai primi concediu maternal din cauza acestei intreruperi, in cazul in care imi planific ca la anul in iulie sa nasc. Sau exista vro posibilitate ca pe aceasta perioada de rapaus sa imi achit eu toate contributiile privind sanatatea, somajul etc. ca sa nu raman pe dinafara si sa nu pierd din cele 12 luni lucrate dinaintea nasterii. Sau efectiv dupa angajarea la urmatorul loc de munca trebuie sa astept sa am implinite undeva la 3-4 luni lucrate ca sa imi pot planifica o sarcina? Multumesc anticipat pentru raspuns!

Haag Eniko
 User  Haag Eniko
a intrebat la 17 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Iun. 2015
Concediul pentru crestere copil (presupun ca la acesta va referiti - concediu maternal nu exista) si indemnizatia lunara vi se pot acorda daca in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului realizati venituri profesionale supuse impozitului de 16% sau venituri asimilate, asa cum apar ele definite in OUG 111/2010 la art. 2 (5) si (6). Se va lua in caclul si indemnziatia pentru concediul de maternitate preanatal la stabilirea acestor drepturi.

Contributiile pentru sanatate si somaj nu au nicio influenta asupra stabilirii CIC si indemnizatiei lunare.

Cf. OUG 111/2010, la calcularea celor 12 luni se iau in calcul si fractiunile de luna, cu conditia ca acestea sa reprezinte jumatate din timpul lucrator din luna, adica sa fi lucrat cel putin jumatate din luna. Prin exceptie se pot lua in considerare maxim 3 fractiuni mai mici de jumatate de luna. Astfel ca daca va reangajati in perioada urmatoare, in cursul lunii iunie sau iulie, ar trebui sa fie in regula.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024