ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acte necesare si conditii obtinere formular A1


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

va intrebam cu ceva timp in urma daca este nevoie de obtinerea formularului A1 pt. angajatii unei societati care se deplasaseaza in UE pt. a munci temporar acolo si mi-ati raspuns ca este nevoie, indiferent de perioada pt. care se deplaseaza......ma reintorc asupra problemei si va intreb daca exista o perioada minima pt. care nu ar fi nevoie de obtinerea acestui formular ?
si as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite pt. obtinerea lui intr-un timp cat mai scurt si se depun numai la Casa de Pensii Bucuresti? se pot trimite si prin posta sau online sau numai personal?

va multumesc frumos!

Luminita Popescu
 User  Luminita Popescu
a intrebat la 26 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luminita Popescu
 User Luminita Popescu
a raspuns la intrebare la 28 Ian. 2016
am inteles, va multumesc frumos!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului luminita Popescu la 27 Ian. 2016
Pentru a obtine Formularul A1, trebuie sa dovediti ca activitatile pe care doriti sa le desfasurati in strainatate sunt similare cu cele desfasurate in tara de origine.
Sa fi desfasurat activitate pe teritoriul Romaniei de cel putin 4 luni consecutive anterior detasarii salariatilor (dovada o reprezinta documentele financiare ?? bilant contabil si cel putin 3 balante de verificare, precum si contractele comerciale implementate pe teritoriul Romaniei anterior detasarii).
Numarul salariatilor ramasi sa-si desfasoare activitatea in Romania trebuie sa reprezinte cel putin 25% sau 50% (procent stabilit in functie de vechimea angajatorului si de numarul total de salariati) din numarul total de salariati ai societatii, iar activitatea desfasurata de acestia sa se incadreze in domeniul profesional al angajatorului (dovada o reprezinta o adeverinta din care sa reiasa numarul total de salariati ai angajatorului).
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luminita Popescu
 User Luminita Popescu
a raspuns userului adriana iancu la 27 Ian. 2016
va multumesc frumos!
acest formular se poate obtine pt. angajatii unei societati nou-infiintate care face angajari in vederea trimiterii angajatilor pe teritoriu altui stat, dar care nu desfasoara nicio activitate pe teritoriul tarii noastre?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Ian. 2016
Certificatul A1 (fost E101 sau E103) confirma faptul ca salariatul achita contributiile sociale in alta tara din Uniunea Europeana (UE), daca este detasat sau lucreaza in mai multe tari in acelasi timp.
In Romania formularul A1 se elibereaza de catre Casa Nationala de Pensii Publice.
Documentul A1 insa poate fi obtinut pentru o perioada initiala de 24 de luni, prin exceptia precizata la art. 12 al Regulamentului european.
Cererea pentru eliberarea formularului A1 se completeaza de catre angajator pentru unul sau mai multi salariati care vor fi detasati si se depune cu 30 de zile calendaristice inainte de inceperea perioadei de detasare.
Pentru eliberarea formularului A1 este necesar un dosar care trebuie sa cuprinda certificatul de atestare fiscala din care sa rezulte ca angajatorul nu are datorii la bugetul de stat la data solicitarii formularului, adeverinta privind stagiul de cotizare realizat in ultimile 12 luni, emisa de casa judeteana de pensii pentru fiecare angajat detasat, ultima situatie financiara a angajatorului, copie a certificatului de inregistrare fiscala, Adeverinta de la Inspectoratul Teritorial de Munca din care rezulta numarul de salariati ai societatii la data solicitarii formularului, certificatul constatator emis de O.N.R.C. in luna in curs, contractul tradus incheiat intre angajatorul din Romania si angajatorul din statul de ocupare.
Daca dosarul depus la C.N.P.P(Casa Nationala de Pensii Publice) este complet si corect, atunci formularul A1 se elibereaza in termen de 25 de zile lucratoare de la depunere.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024