ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinta pentru medic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Pe data de 21 mai m-am internat in spitalul Giulesti din cauza unei infectii renale in timpul sarcinii,mentionez ca sunt insarcinata in 24 saptamani.Am anuntat compania unde sunt angajata de acest lucru mentionand ca am nevoie de o adeverinta pentru spital.Raspunsul a fost unul rece ca sa fac o cerere prin care solicit acest lucru si in termen de 5 zile lucratoare se va emite.Pe data de 22 mai sotul meu s-a prezentat la sediul firmei unde sunt angajata care nu este in Bucuresti ci la 40 km distanta de bucuresti cu o cerere semnata de mine in care le specific ca solicit eliberarea adeverintei in sistem de urgenta deoarece sunt internata in spital.Nu a avut nici un efect asupra lor,raspunsul fiind ca in termen de 5 zile lucratoare desi spitalul imi tot cerea adeverinta de la locul de munca.
M-am externat din spital in data de 23.05.2013,ii anunt de acest lucru si ca sunt in CM pana pe data de 06.06.2013 si ca am rugamintea sa fiu anuntata de situatia cererii facute.
Discut cu responsabilul de la HR si imi spune sa vin in a cincea zi lucratoare,adica azi,la ei la firma.II anunt ca starea medicala nu imi permite deplasarea pana la sediu ca drept urmare va veni sotul sa o ridice.Ajuns sotul meu acolo raspunsul a fost ferm NU SE POATE.Pe motiv ca ar trebui sa ma prezint personal,desi sarcina nu imi permite acest lucru.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia aceasta.Legal are voie compania sa procedeze asa?Daca le trimit prin fax o cerere ca o doresc trimisa prin posta aceasta adeverinta ca nu pot veni din motive de sanatate se ia calcul si ii obliga sa procedeze asa?
Va rog mult ajutati-ma cu un raspuns cum pot sa primesc adeverinta daca nu o ridic personal.

O zi frumoasa!

Adaugata in: Legislatia muncii
Eugenia Catrina
 User  Eugenia Catrina
a intrebat la 28 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2013
Compania ar trebui sa va trimita prin posta, prin recomandata acel document, daca nu doreste sa il inmaneze sotului, desi nu vad de ce nu ar face acest lucru.

Va recomand sa depuneti o sesizare la ITM Bucuresti pentru ca angajatorul nu isi respecta obligatia legala de a va elibera orice document solicitati si prin care sa se faca dovada statutului de angajat cat si a stagiilor de cotizare, acolo unde vi se solicita. Puteti mai intai sa ii rugati sa va trimita prin posta documentul. Daca refuza in continuare, luati legatura cu ITM fara intarziere.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024