ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajare pe postul unei persoane aflata in CM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Avem o persoana angajata in cadrul liceului nostru pe postul de ingrijitor care este in concediu medical aprilie-17 zile, mai-16 zile, iunie-10 zile si care isi continua concediul medical si pe iulie toata luna avand un diagnostic de neoplazie; ce vroiam sa intreb: pe postul acestei persoane poate sa fie angajata alta persoana pe perioada perioada concediului medical?

Persoana respectiva aflata in concediu medical are contractul de munca suspendat pe perioada concediului medical, dar nu se opereaza in Revisal, corect?

Adaugata in: Legislatia muncii
Ioana Mihai
 User  Ioana Mihai
a intrebat la 01 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Aug. 2012
Da, pe perioada in care contractul titularului de post este suspendat puteti incadra, exclusiv pe perioada determinata, un suplinitor, al carui contract va inceta de drept la momentul revenirii salariatului titular din concediu medical. In contractul suplinitorului va fi mentionat acest aspect.

Art. 83 - Codul muncii republicat.
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva.

Art. 84
(2) In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.


Concediul medical reprezinta perioada de suspendare de drept a contractului de munca, insa acesta nu se opereaza in Revisal. Suspendarea are loc in baza certificatului medical.

Art. 3 - HG 500/2011
(2) Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
................
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale.



Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024