ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajata cu 2 ore/zi , primesc indemnizatie de crestere copil?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Rog lamurire,
Sunt in mometul de fata in concediul de crestere copil , urmeaza sa ma intorc l alucru peste 2 saptamani insa am aflat ca o sa mai am un bebe.Firma la care lucrez si-a restrans activitatea si mi-au spus ca nu ma pot platii decat 2 ore, respectiv saami modifice contractul de la 8 la 2 ore.Intrebarea mea este daca raman cu 2 ore , pot beneficia apoi de indemnizatie crestere copil?Mi-au spus ca daca nu accept asa atunci sunt nevoiti sa imi incheie contractul cu drept de somaj.
Multumesc

Amalia Bordea
 User  Amalia Bordea
a intrebat la 26 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Ian. 2015
Da, sigur ca puteti. Indemnizatia crestere copil nu este influentata de norma de lucru, ci de numarul de luni lucrate anterior datei nasterii copilului. Conform OUG 111/2010 este necesar sa lucrati toate cele 12 luni anterioare acestei date, respectiv sa realizati venituri profesionale impozabile sau din activitati agricole supuse impozitului pe venit. Se iau in considerare pentru aceste drepturi indemnizatia anterioara cat si indemnizatia acordata pentru concedul de maternitate pentru sarcina, asa cum prevede art. 2 (5) din OUG 111/2010 actualizata.

Aveti grija la acea posibila incetare. Atat timp cat nu sunt in faliment sau reorganizare judiciara si cat timp nu ati beneficiat anterior de protectia de 6 luni prevazuta de OUG 111/2010, angajatorul nu are dreptul legal sa va concedieze mai devreme de acest termen. Iar refuzul referitor la modificarea programului de la lucru de la 8 la 2 ore in niciun caz nu poate reprezenta motiv pentru o eventuala concediere.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024