ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Aviz medical pentru angajare - apt conditionat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Ma adresez si eu aici in speranta ca cineva o sa poata sa-mi raspunda la problema mea(, si sper ca nu este doar mea), legata de avizul medical pentru angajare. Imediat va detaliez despre ce este vorba, nu inainte de a face o scurta descriere despre mine (consider ca este necesar in conditiile mele ). Am hipoacuzie medie bilaterala, descoperita in faza usoara cand eram deja la facultate, la psihopedagogie speciala. Dupa nasterea fetitei mele mi s-o agravat hipoacuzia si m-am protezat bilateral cu aparata retroauriculare phonak certena sp, si nu am mai avut probleme, dar nu am profesat in domeniul educatiei, decat acum cand am trecut examenele pentru un post la cresa din localitate care apartine de consiliul local, deci nu am avut de-a face cu inspectoratul scolar ( desi acolo nu se cer astfel de analize pentru avizul medical din invatamant), dar la avizul medical de la clinica l care am fost trimisa scrie [color=#FF0000]apt conditionat[/color] pentru ca am aparate auditive si imi recomanda reevaluare la 6 luni, consult orl, desi i-am dus audiograma de la audionova, pentru ca la cabinet nici nu stiau cum sa-mi faca audiograma cu aparatul lor micut manual, si consult logopedic, la recomandarea medicului psihiatru din acea clinica( care m-a intreabat daca am vedenii, halucinatii, depresii, sau alte chestii ciudate, interviul cu ea a durat vreo 5 minute), si dupa ce mi-a pus diagnosticul de HIPOACUZIE ,cu tulburari de limbaj expresiv - articuleaza cu greutate cuvintele (eu deja ii specificasem ca am hipoacuzie bilaterala, dar tulburari de limbaj nu am avut, decat ca eram putin sasait in copilarie, dar nu mai am probleme acum si mi-a recomandat : audiometrie, examen logopatic, examen psihologic( teste de atentie, concentrare, personalitate, i.Q. ), logopatie -- pe care le-am trecut cu bine pe toate, a refuzat sa-mi dea avizul medical, pentru ca la logoped pe care am cautat in toata Timisoara (si nici dansa nu a stiut sa-mi recomande pe nimeni) si nu am gasit nici unul pt adulti care sa imi elibereze o adeverinta ca sunt apta pt profesia de educatoare!!!!!, dar dupa o mica discutie in contradictoriu cu angajatorul doamnei psihiatru, la care am adus destule dovezi, si a intelesca sunt apta medical, si ca m-a pus sa caut cai verzi pe pereti albi, mi-a dat avizul conditionat.
Deci ,intrebarea mea are nevoie si de putina legislatie, la care ma chinui sa o descifrez pe toate partile si nu reusesc, de ce trebuie specificat ca sunt apta conditionat si asta in ce consta, si daca nu e o discriminare demna de plangere la consiliul medicilor faptul ca hipoacuzicii nu pot trece apti la avizul medical pentru angajare, iar la cei cu probleme de vedere( miopie, etc), chiar daca si ei sunt protezati cu ochelari, sunt trecuti apti? eu consider ca e o situatie similara, si am mare nevoie de niste clraificari. Va multumesc anticipat!

Ana-maria Petrea
 User  Ana-maria Petrea
a intrebat la 22 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ana-maria Petrea
 User Ana-maria Petrea
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Sep. 2014
Am inteles, dar din moment ce am aparatele auditive, aud la fel de bine ca si ceilalti, asa cum si cei care au ochelari, vad la fel de bine ca si ceilalti, deci eu tot nu am inteles diferenta.
Iar legat de treaba cu cerintele postului nu este specificat nici unde ca trebuie examen logopedic, in afara de cele psiho, psihiatric, raze, audio, ekg, glicemie, etc,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Sep. 2014
Va rog, in primul rand, sa nu mi-o luati in nume de rau, dar data viitoare incercati sa scrieti propozitii mai scurte, pentru ca este extrem de greu de citit informatia si destul de obositoare.

Acum, legat de problema dvs, problemele auditive in comparatie cu cele vizuale pot atrage probleme diferite. Problemele auditive nu permit persoanei sa desfasoarea activiatea in orice domeniu, pentru ca se pot ivi situatii grave de tipul unor accidente, ca urmare a faptului ca persoana respectiva nu aude semnalele ce pot avertiza aparitia lui, de exemplu. Situatiile nu sunt similare. O puteti compara insa cu situatia nevazatorilor sau a celor cu probleme vizuale foarte grave.

Certificatul de apt conditionat se acorda de medicul de medicina muncii in momentul in care acesta parcurge examinarea medicala in raport cu cerintele postului pe care viitorul salariat ar trebui sa il ocupe. Pot fi locuri de munca unde aceasta deficiente sa reprezinte un impediment si alte in care sa nu fie relevanta existena lui.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024