ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Boli profesionale aparute dupa mai multi ani de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez din 1981 pan a in prezent, in METROU. Din 1995 am fost diagnosticata cu discopatie lombara apoi in 2010 m-am operat la genunchi, in 2013 m-am internat in spital cu celalalt picior si mana stanga , am fost diagnosticata cu spondiloza cervicala si sinovita la ambele mainisi alte diagnostice din artroza degenerativa si am 52 ani.
Pot sa solicit recunosterea bolii ca boala profesionala ca urmare a imbolnavirii succesive si mai ales a agravarii si generalizarii bolii?
Multumesc anticipat!

Mariana Habak
 User  Mariana Habak
a intrebat la 15 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 25 Iul. 2014
Bolile profesionale, precum si suspiciunile de boli profesionale si intoxicatiile acute profesionale, se vor semnala obligatoriu de catre toti medicii care depisteaza astfel de imbolnaviri, indiferent de specialitate si locul de munca, cu prilejul oricarei prestatii medicale: examene medicale profilactice, consultatii medicale de specialitate.
Medicul care suspectează o boală profesională sau o intoxicaţie acută profesională completează conform legii fişa de semnalare BP1 şi trimite bolnavul cu această fişă la unitatea sanitară de medicina muncii, respectiv clinica de boli profesionale sau cabinetul de medicina muncii din structura spitalelor, ?n vederea precizării diagnosticului de boală profesională ori de intoxicaţie acută profesională.
Confirmarea caracterului profesional al bolii se face de către medicul de medicina muncii din cadrul Directiei de Sănătate Publice judetene sau a Municipiului Bucuresti (?n functie de sediul intreprinderii unde a avut loc ?mbolnăvirea) ?n urma unei anchete la locul de muncă. Recunoasterea bolii profesionale se soldează cu completarea fisei de declarare a cazului de ?mbolnăvire profesională denumită BP2. O copie a acestui document se ?nm?nează lucrătorului depistat cu boală profesională. De asemenea cazurile noi de boală profesională sunt ?nregistrate ?n Registrul operativ national informatizat al bolilor profesionale si sunt raportate Ministerului Sănătătii Publice.
Lista bolilor profesionale ale căror declarare, cercetare si evidenta sunt obligatorii ?n Rom?nia sunt prezentate ?n HG 1425/2006.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu alexei delimart Viviana Serni Radu Anton adriana iancu violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024