ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Camere de luat vederi indreptate spre atelierele noastre!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, la noi in curtea spitalului unde lucrez s-au amplasat 3 stalpi cu camere de luat vederi motivandu-se ca au fost montate pentru a urmari magaziile si aleile spitalului de presupusi infractori etc. Noaptea in schimb o camera este indreptata spre Atelierul electric si cel al Instalatorilor hidraulici...deci mentionez ca noaptea acea camera sta doar pe usa atelierelor noastre...e corect sa fim spionati in asemenea hal?

Adaugata in: Legislatia muncii
Doru Sava
 User  Doru Sava
a intrebat la 28 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2015
Inregistrarea video sau audio a salariatilor intra sub incidenta legii 677/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Ceea ce inseamna ca instalarea acestor camere video in birouri sau cu vedere catre ele ar fi trebuit comunicata anterior salariatilor si nu dupa instalare.

Art. 1 - Decizie nr.52/2012 privind prelucrarea datelor cu caracter personal prin utilizarea mijloacelor de supraveghere video
(1) Colectarea, ?nregistrarea, stocarea, utilizarea, transmiterea, dezvăluirea sau orice alte operațiuni de prelucrare a imaginilor prin mijloace de supraveghere video, care permit identificarea directă sau indirectă a persoanelor fizice, reprezintă operațiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal ce intră sub incidența prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare.
(2) Imaginile referitoare la persoane identificate sau identificabile, prelucrate prin mijloace de supraveghere video, pot constitui date cu caracter personal:
a) chiar dacă nu sunt asociate cu datele de identitate ale persoanei; sau
b) chiar dacă nu conțin imaginea persoanei filmate, ci alte informații de natură să conducă la identificarea acesteia (de exemplu: numărul de ?nmatriculare al vehiculului).
(3) Prevederile alin. (1) și (2) se aplică indiferent de suportul utilizat pentru prelucrare, de tehnica utilizată sau de tipul de echipament.

Incercati sa luati legatura cu cei de la ANSPSCP si solicitati o ancheta la fata locului ca sa se poata stabili legalitatea sau ilegalitatea amplasarii acestor dispozitive video.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Caluian Cristina
 User Caluian Cristina (Legal Advisor, HEINRIG IMPEX)
a raspuns la intrebare la 28 Ian. 2015
Orice societate are dreptul sa adopte masuri pentru protectia si siguranta activelor sale. Personal, din ceea ce relatati nu apreciez ca s- ar fi incalcat vreo dispozitie legala. Mai mult, angajatorul are dreptul de a instala camere de monitorizare inclusiv in incaperile in care lucreaza angajatii, conditionat de informarea acestora ca activitatea le este monitorizata, astfel incat sa nu se produca o incalcare a intimitatii salariatilor.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024