ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care este modelul corect de decizie de desfacere pentru art.81 alin.1


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un angajat care a venit si a depus cerere de deisie, a facut 15 zile preaviz, in contract erau 20, dar a facut 15 si noi am fost de acord.Am folost urmatairea decizie este corect intocmita?
DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA
Nr. .........../30.01.2015
►Tinand seama de demisia inregistrata sub nr........../12.01.2015 si expirarea preavizului de 15 zile lucratoare la data de 30.01.2015 ;
►Avand in vedere acordul partilor;
►In baza art.81 alin.1 din Codul Muncii;
►In temeiul prevederilor Legii nr.31/1990 privind societatiile comerciale si a prerogativelor stabilite prin actul constitutiv al societatii, ...................................... in calitate de manager resurse umane,
DECIDE
1.) Incepand cu data de 31.01.2015, Domnului Ion Popescu, CNP ......................, avand functia de .........................-cod COR ...................... in cadrul SC ......... SRL ii inceteaza contractul individual de munca inregistrat cu nr. ..../.................... conform art. 81 alin.1 din Codul Muncii.
2.) Prezenta decizie se va comunica salariatului.
3.) Prezenta decizie poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare la instanta competenta.
Incetarea contractului individual de munca s-a operat(transmis) in Registrul general de evidenta al salariatilor sub codul de incarcare:.........................../.........................
Reprezentantul societatii
Numele si prenumele:
Functia:......................................... Vizat juridic
Semnatura:..........................................
L.S........................................................


M. Andreea
 User  M. Andreea
a intrebat la 19 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Feb. 2015

Angajator .............................................................................................
Adresa ..................................................................................................
?nregistrată la Registrul Comerţului din ...... sub nr. J.../...../.....
C.U.I. ....................................................................................................
Telefon: ......................................./Fax: ..............................................



DECIZIE DE ?NCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCĂ ? DEMISIE LA DATA EXPIRĂRII TERMENULUI DE PREAVIZ SAU LA DATA RENUNŢĂRII TOTALE SAU PARŢIALE LA TERMENUL DE PREAVIZ

DECIZIA Nr. ...........
din data .................


Administratorul/Directorul SC............................................. dl/d-na .........................
Av?nd ?n vedere demisia ?nregistrata sub nr. .................... din ....................... prin care dl/d-na ................................................ av?nd funcţia de .................................................?n cadrul societăţii, comunică ?ncetarea contractului individual de muncă.

?n baza art. 81 alin. (7) din Codul muncii;

?n temeiul prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale şi a prerogativelor stabilite prin actul constitutiv al societăţii,

DECIDE:

Art.1. ?ncep?nd cu data de ............................... ?ncetează contractul individual de muncă al d-lui/d-nei .................................................... av?nd funcţia de ......................................... ?n cadrul societăţii, conform art. 81 alin. (7) din Codul muncii, după ?mplinirea termenului de preaviz1.

Art.2. Decizia poate fi contestată la Tribunalul ................... 2 ?n a cărui rază teritorială domiciliază reclamantul, ?n termen de 45 de zile de la data comunicării.

Art.3. Cu ducerea la ?ndeplinire a prezentei este ?nsărcinat/ă dl./dna............................... şi se comunică celui ?n cauză.


REPEZENTANŢI LEGALI/ANGAJATOR3
...............................................
L.S.

Note:
1 Termenul de preaviz este cel convenit de părţi ?n contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut in contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere. Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să ?şi producă toate efectele. ?n situaţia ?n care ?n perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător. Contractul individual de muncă ?ncetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale sau parţiale de către angajator la termenul de preaviz.
2 Tribunalul ?n circumscripţia căruia domiciliază salariatul/salariata. De exemplu, Tribunalul Municipiului Bucureşti ? Secţia a VIII-a Litigii de muncă şi asigurări sociale.
3 Potrivit regulilor specifice angajatorului. De exemplu: Director General, Director Economic, precum şi Şef Resurse Umane şi aviz juridic.



Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024