ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce drepturi am daca am fost obligata sa-mi dau demisia?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez de aproximativ 1 an si 2,3 luni la o firma cu sediul in alt oras, ca punct de lucru in orasul in care locuiesc. Acum 2 saptamani a trebuit sa semnez demisia, deoarece, spun ei- postul s-a desfiintat. Oficial, postul este de agent vanzari, insa activitatea mea era cu totul alta. Acum, sunt pe punctul de a ma angaja in alta parte, iar aici angajatorul imi cere o fisa fiscala de la ITM-ul din orasul de domiciliu (care nu este si orasul in care locuiesc), care sa faca dovada calitatii mele de neangajat sau pe somaj, ceva de genu. Nu pot sa ma angajez fara aceasta hartie.

Acum, problema este faptul ca niciodata nu am scos nimic de la ITM nici pentru cei de la care mi-am dat demisia, iar ultima mea solicitare a fost legata de fisa fiscala si concediile medicale, iar firma nu da niciun raspuns in privinta asta. Problema cu firma asta este ca m-au incadrat pe un post care nu necesita studii, eu lucrand pe un post care necesita studii, iar salarul de incadrare la ei a fost de 200 lei pe acte. Am un telefon mobil si un laptop de la firma, pentru care nu am semnat niciun act de dare in folosinta, cu exceptia semnaturii la firma de curierat, cand s-au expediat.

Ce pot sa fac sa rezolv problema cu incadrarea si faptul ca am fost obligata sa-mi semnez demisia? Cum pot sa verific daca intr-adevar am avut contract inregistrat cu aceasta firma? In prezent continui sa lucrez pentru ei, insa fara contract, de acasa. De asemenea, nu s-a facut niciun instructaj de munca, si nu am dat niciun aviz medical la angajare, acum un an.

Adaugata in: Legislatia muncii
Alexandra Grig
 User  Alexandra Grig
a intrebat la 22 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Mai. 2013
Avewti nevoie de fisa de lichidare de la angajator si adeverinta de vechime. Insa va puteti angajati si fara ele, fiind o incetare pe baza demisiei in niciun caz nu puteti figura in somaj pentru ca nu aveti dreptul la el. Probabil vor un extras Revisal, dar acela il obtineti tot de la angajator. Nu imi dau seama ce va cer ei de fapt dar ceva mi se pare in neregula.

Insa, contractul dvs de munca, cat timp nu exista aviz medical, deci nu sunt indeplinte toate conditiile de angajare, este nul din pacate. Ar fi bine sa mergeti in instanta sau la angajatorul anterior si sa cereticonstatarea nulitiatii CIM pentru ca lipseste avizul medical de la angajare.

Contractul exista daca l-ati semnat anterior inceperii activiatii la firma in cauza. Daca nu ati semnat, atunci ati muncit la negru. Cat despre inregistrare, indiferent daca angajatorul a trimis sau nu contractul prin Revisal, cat timp a fost semnat de ambele parti este valabil. Cel mult puteti merge la ITM cu o copie a contractului, sa intrebati daca apareti in evidenta lor, si daca nu depuneti o sesizare privind neinregistrarea CIM in Revisal.

Legat de demisie nu prea aveti cer sa faceti, ati semant-o deci nu o puteti contesta. Pe viitor incercati sa evitati sa inaintati demisia la presiunea angajatorului. Nu este legal din partea lui si in plus pierdeti niste drepturi. Documentul este unul, unilateral inaintate la initiativa angajatului si nu a angajatorului si prin care angajatul anunta intentia de a inceta raportul de munca. Nu este in regula ce s-a intamplat.


Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024