ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce grad mi se cuvine in actuala specialitate?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


20 de ani am lucrat ca asistent medical generalist cu grad principal luat in urma cu 15 ani. Am urmat cursurile unei scoli postliceale de laborator, iar de doua luni mi-am schimbat locul de munca intr-un laborator. Binenteles , ca mi-au luat gradul principal spunandu-mi ca mi-am schimbat specialitatea. Ok. De accord. Dar in aceiasi situatie se mai afla 2 college, numai ca lor li s-a mentinut gradul principal. Singura diferenta este ca ele s-au mutat cu 6 luni inaintea mea.Va rog spuneti-mi de ce ptr. unii este o lege ptr altii alta?Mutumesc.

Alexia Mara
 User  Alexia Mara
a intrebat la 30 Nov. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 01 Dec. 2015
Nu stiu cum se aplica prevederile legale la dumneavoastra in spital, eu pot doar sa va spun conditiile impuse de lege pentru promovarea in grade si trepte superioare.
Ordinul Nr 1470 din 20.10.2011 pentru aprobarea criteriilor privind angajarea si promovarea in functii, grade si trepte profesionale a personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar.
Conditiile de participare la examenul de grad principal la care se pot inscrie candidatii care indeplinesc cumulativ urmatoarele criterii:
a) sunt absolventi cu diploma de absolvire sau licenta sau echivalenta, a uneia din urmatoarele categorii de institutii de invatamant:
- scoala postliceala sanitara
- liceu sanitar
- colegiu medical universitar
- facultate de asistenta medicala sau moase
b) indeplinesc, pana la data inscrierii la examen, cel putin 5 ani vechime in specialitatea inscrisa pe diploma. La calculul vechimii nu se ia in considerare perioada de concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani.
c) au achitat suma de participare la examen.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024