ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce implica incetarea contractului de munca conform art 61 lit c din codul muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua
Ma confrunt cu urmatoarea problema ; -o salariata angajata femeie de serviciu la asoc de proprietari a adus in data de 03/09/2014 Decizia medicala a capacitatii de munca grad 3 de invaliditate,unitatea nu are loc de munca vacant pentru program de 4 ore si nici un post corespunzator pentru diagnosticul dat de comisia de expertiza.
1. in acest caz unitatea are dreptul sa-i inceteze CMI conf art 61 lit c din CM sau are obligativitatea sa o tina incadrata timp de lucru partial 4 ore pe zi.
2.in cazul incetarii conf art 61 lit c ,avem obligatia emiterii unui preaviz de 20 de zile luratoare
3. cum va fii pontata salariata pe perioada preavizului,ce voi face cu ea daca nu am post vacant de 4 ore/zi mai ales ca diagnosticul pus de comisia de expertiza este de epilepsie vasculara tardiva ,tulburare anxios depresiva etc. mai ales ca postul pentru care a fost incadrata implica efort si lucru la inaltime,sters geamuri,curatat scari de bloc etc .
Va multumesc astept raspuns cit mai urgent pentru a stii cum sa procedez din punct de vedere legal atit al angajatorului cit si al angajatului.


Sorina Grama
 User  Sorina Grama
a intrebat la 04 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Sep. 2014
Unitatea poate dispune concedierea ei cu art. mentionat insa este obligatoriu sa ii acordati preavizul minim legal de 20 de zile lucratoare, iar pe perioada preavizului sa ii modificati programul la 4 ore pe baza deciziei medicale, prin act aditional.

Daca nu poate lucra deloc pe perioada preavizului puteti sa ii permiteti sa nu vina la lucru dar tot va ramane obligatia acordarii preavizului si a platirii lui in mod corespunzator. Ea va beneficia de pensie oricum de la data incadrarii in grad, cat timp depunde dosarul pentru acordarea pensiei de invaliditate.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024