ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce vechime in munca am pana la ora actuala ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, stimata doamna Ioana Popa

Va rog sa ma lamuriti, intr-o problema de vechime in munca. Din 07.05.1990 am fost angajata cu CIM .In 01.05.2004 s-au facut restructurari si am intrat in somaj. In luna aprilie a expirat somajul si am achitat o cotizatie CAS la CNPAS pana la cand am nascut 11.12.2005. Dupa nasterea celui de al doi lea copil ( primul nascut - am beneficiat de indemnizatie crestere copil 1 an,din 11.05.1991-11.05.1992) am beneficiat de indemnizatie crestere copil pana la 2 ani ,de la 01.01.2006 pana la data de 11.12.2007.Din 11.12.2007 am inceput iar sa cotizez la CNPAS pana in luna ianuarie inclusiv 2011(aceasta a fost ultima luna de cotizare).Mentionez ca din 2008-2013 am urmat facultate si mastar la zi. Daca se poate sa mi spuneti si cum dovedesc studiile superioare la calcularea pensiei, si unde voi depune actele doveditoare (sunt luate in considerare, ca dovada, diplomele de licienta si de master)? Ce vechime am pana la ora actuala si cati ani am cotizat in total, sunt nelamurita cum se procedeaza cu studiile superioare.
Cu respect si simpatie,
Victoria Baluta


Adaugata in: Legislatia muncii
Baluta Victoria
 User  Baluta Victoria
a intrebat la 08 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului baluta victoria la 11 Iul. 2014
Cu mare placere!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Baluta Victoria
 User Baluta Victoria
a raspuns userului georgeta ganea la 11 Iul. 2014
Buna ziua,

Va multumesc mult , pentru raspunsul dumneavoastr. O zi buna !
Cu stima,
Victoria Baluta
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2014
Perioada de somaj nu este vechime in munca. a constituit vechime in munca pana la intrarea in vigoare a Legii 76 din 2002.Perioadele in care ati cotizat reprezinta doar stagiu de cotizare pentru pensii nu si vechime in munca.Peioda 1991-1992 este vechime in munca deoarece in carnetul de munca nu se operau suspendarile de contract pentru aceste situatii, deasemenea si periaoda de crestere copil pentru cel de-al doilea.Aceasta perioada este si perioada asimilata stagiului de cotizare la pensii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Iul. 2014
Studiile sunt stagiu asimilat, pe langa stagiul efectiv de cotizare la pensionare, nu sunt stagiu efectiv si nu sunt vechime in munca. Ele se iau in considerare daca pe parcursul lor nu ati cotizat la sistemul de pensii. Se va lua in calcul o singura diploma de studii, la alegere, nu toate.

Din 1990 pana in 2004 aveti 14 ani vechime in munca pe baza contractului existent la acel moment. Apoi perioada de somaj acordata in baza legii 1/1991 este si ea vechime in munca, la fel si concediul pentru crestere copil. Pentru perioadele asimilate punctul de pensie se calculeaza in functie de salariul minim pe economie in vigoare la acel moment.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024