ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIM, Registru zilieri, contract prestari servicii?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

In cazul unei asociatii nonprofit organizata in baza OG nr. 26/2000-asociatie de bovine-, in cadrul careia Comitetul de conducere este format din : un presedinte; un vicepresedinte; un secretar, iar eu am calitatea de cenzor de cateva saptamani, cum ar trebui sa procedam in cazurile urmatoare:

-furnizorii de servicii constand in curatarea, imprejmuirea izlazurilor, precum si in saparea de puturi de apa sunt persoane fizice. Ce documente trebuie incheiate de asociatie cu acestia in vederea platil serviciilor prestate'? Se poate incheia CIM cu timp partial sau Registru de evidenta zilieri, nu? Dar in niciun caz contract de prestari servicii cum a procedat asociatia, nu?

-membrii fondatori(sapte la numar), dintre care trei sunt in Comitetul de conducere, doresc sa beneficieze de o forma de retribuire, alta decat salariul(asociatia are un singur salariat in prezent-veterinar care efectueaza insamantari artificiale). Salarizarea lor nu ar fi justificata intrucat nu detin functii de salariati in asociatie. Nici in statut si nici in actul constitutiv nu se face referire la vreo forma de retribuire/indemnizatie. Ca de altfel, nici in OG nr. 26/2000...

-eu, ca cenzor(membru CECCAR) in aceasta asociatie, dar salariat intr-o banca in acelasi timp, cum voi incasa venitul ce-mi se cuvine pentru actul de control financiar ulterior efectuat?

Astept urgent raspunsurile dvs. Va multumesc anticipat pentru sprijinul oferit.



Cati Jijeu
 User  Cati Jijeu
a intrebat la 19 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cati Jijeu
 User Cati Jijeu
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Apr. 2013
Multumesc de raspunsul primit, insa poate v-a scapat faptul ca la prima nelamurire am specificat ca furnizorii sunt persoane fizice. Este corect sa se incheie contract prestari servicii cu persoane fizice care nu sunt autoirizate, adica nu sunt constituie ca PFA, II sau IF?
Astept raspunsul si la a doua nelamurire, privind forma de retreibuire a membrilor respectivi.
O zi buna!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Apr. 2013
Se poate inceheia si contract de prestari servicii, cat timp activiatea este una ocazionala.

Dvs, puteti fi incadarata fie cu contract de prestari servicii daca actiivatea dvs este una ocazionala sau cu contract de munca daca lucrati zilnic la ei si deci se incadreaza la activiatea dependenta.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024