ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Coduri CAEN - activitati de RU


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Puteti sa ma ajutati cu urmatoarele informatii, va rog. Care sunt acele coduri CAEN, care trebuie sa fie trecute la inregistrarea firmei, pentru urmatoarele activitati:
- operare Revisal,
- administrare RU
- management RU.
Pentru a deveni prestator de servicii operare in Revisal, ce documente trebuie depuse la ITM pentru autorizare? Firma trebuie sa aiba si angajat in aceasta situatie, ori nu este mentionat asa ceva in legislatie? Este vorba despre o microintreprindere, in care nu se doreste angajare.

Multumesc anticipat pentru raspuns,
O zi frumoasa va doresc,
Maria

M N
 User  M N
a intrebat la 25 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
M N
 User M N
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Mar. 2013
Buna ziua dna Popa,

Multumesc pentru raspuns. Puteti sa-mi spuneti, unde trebuie sa autorizez firma pentru prelucrarea datelor cu caracter personal?

HG 500/2001, art.2 litera 6 mentioneaza ca prestatorii trebuie sa fie inregistrati si la ITM:
"(6) Angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea dispozitiilor art. 20 alin. (5) din Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare."

Asta inseamna ca dupa autorizare pentru prelucrare date cu caracter personal, mai trebuie sa si inregistrez firma la ITM, ori in legislatie se face referire doar la aceasta autorizare si atat?

Daca nu sunt angajati in firma si nici subcontractate serviciile prestate, ci sunt executate de asociat ori administrator, este in regula? Am inteles ca incepand din ianuarie
2013 s-a modificat si legislatia privind microintreprinderile si nu mai au obligatia sa angajeze personal. Este adevarat oare?

Va multumesc mult si o seara buna,
Maria
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Mar. 2013
7830 - Servicii de furnizare si management a fortei de munca

Ca sa deveniti prestator in primul rand trebuie sa va inregistrati la Registrul Comertului si nicidecum la ITM, nu intra in atributiile lor inregistrarea ca prestator de serivicii. Apoi trebuie sa va autoarizati pentru prelucrare datelor cu caracateri personal, iar ulteior sa semnati contract de prestari servicii cu un angajtor sau mai multi pentru care sa derulati aceasta activitate. Nu apare mentionata in legislatie obligatia unui SRL de a avea angajati, insa nu va figura ca microintreprindere daca nu are niciun salariat. De asemenea, nu este necesar sa aiba salariati pentru operare in Revisal, serviciul poate fi contractat.

Pentru inregistrarea la ITM aveti nevoie de actul de identitate si certificatul de inregistrare angajatorului, contractul de prestari servicii, cat si o imputernicire daca nu angajatorul este care se prezinta pentru inregistrare.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024