ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Componenta comisiei ce stabileste modificarea locului de munca pentru o gravida


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

in cazul in care se hotaraste modificarea locului de munca pentru o femeie insarcinata, din cate am inteles se incheie o hotarare AGA care stabilieste componenta comisiei care se va pronunta asupra acestei schimbari. Intrebarea mea este din cine trebuie sa fie formata comisia?

Elena Tanase
 User  Elena Tanase
a intrebat la 23 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Oct. 2013
Nu este necesara o comisie intreaga care sa stabileasca modificarea locului muncii al salariatei insarcinate. Acest lucru se face la recomandarea medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, daca activitatea ei prezinta riscuri pentru sacrina ei sau chiar pentru salariata.

Art. 9 - OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.
?n cazul ?n care o salariată se află ?n una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 lit. c)?e) şi desfăşoară la locul de muncă o activitate care prezintă riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa ori cu repercusiuni asupra sarcinii şi alăptării, ?n sensul celor prevăzute la art. 5 alin. (1), angajatorul este obligat să ?i modifice ?n mod corespunzător condiţiile şi/sau orarul de muncă ori, dacă nu este posibil, să o repartizeze la alt loc de muncă fără riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa, conform recomandării medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu menţinerea veniturilor salariale.

Modificarea se poate face prin act aditional la contractul individual de munca al salariatei.

Daca nu este posibila schimbarea locului de munca atunci ea poate beneficia de concediu de risc maternal, la recomandare medicului de medicina muncii, pe baza raportului de risc intocmit impreuna cu angajatorul.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024