ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concedierea in timpul preavizului (demisiei)


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, as vrea sa stiu daca in timpul preavizului se poate concedia o persoana? Eu mi-am dat demisia pe 11 septembrie 2012 (nu mai suportam injuriile sefei, tot timpul se lua de mine si fara macar sa aiba o data dreptate), am lucrat la program de 4 ore pentru ca asa am ales ca sa imi pot cauta ceva de munca si sa imi zica pe 21 septembrie 2012 ca de luni sa nu mai vin la munca (din motiv ca nu imi accepta preavizul) si sa ma duc acolo pe data de 15 octombrie sa semnez actele si sa imi iau lichidarea. Vi se pare normal ca la 2 saptamani dupa ce mi-am dat demisa sa imi zica ca nu mi-o accepta si sa nu ma mai duc la munca tinand cont ca preavizul este de 20 de zile lucratoare si sa ma tina doar 9 zile? Ce as putea sa fac in aceste conditii?

Adaugata in: Legislatia muncii
Liliana Pirvu
 User  Liliana Pirvu
a intrebat la 23 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Sep. 2012
Asa cum v-a redat si dna Ganea in articolul citat, angajatorul poate renunta la preaviz, in cazul demisiei. Acesta reprezinta un avantaj al lui si nu al dvs. Numai in cazul concedierii pe motive neimputabile salariatului preavizul este un beneficiu al salariatului.

Dvs insa inteleg ca ati incalcat clauzele contractuale, daca ati ales sa lucrati program de 4 ore in cazul in care aveati in contract trecuta o norma de 8 ore, norma intreaga. Fara acordul salariatului, nerespectarea programului de lucru se considera abatere disciplinara, angajatorul putand declansa procedura cercetarii disciplinare ca urmare a absentei dvs de la locul de munca jumatate din timpul de lucru, fara acordul sau.

Nu este insa vorba de concediere aici, pentru ca demisia nu poate fi respinsa, ci de renuntarea la preaviz de catre angajator ca urmare a nerespectarii programului de lucru, daca este asa.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Dragos O.
 User Dragos O.
a raspuns la intrebare la 24 Sep. 2012
Incetarea contractului de munca in cazul demisiei nu inseamna concediere!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 23 Sep. 2012
Art. 81din codul muncii republicat
Angajatorul poate renunta la preavizul dat de dumneavoastra inainte de data expirarii celor 20 de zile lucratoare in baza articolului de mai jos.
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
...
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024