ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de crestere copil - incetare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!

Am o salariata care se afla in concediu de crestere copil - deci contractul este suspendat. Salariatii, datorita situatiei grele in care se afla firma urmeaza sa inceteze CIM-urile si sa fie angajati la alta firma. In acest caz, ce se intampla cu contractul de munca al salariatei mai sus mentionate? Ii putem face incetare CIM pe firma de unde a intrat in concediu de crestere copil si apoi chemata sa semneze la firma unde vor fi angajati un nou contract de munca? Daca da, mai poate continua cu perioada de concediu crestere copil la firma unde ne-am mutat?

Adaugata in: Legislatia muncii
Mihaela Onca
 User  Mihaela Onca
a intrebat la 27 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Onca
 User Mihaela Onca
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Mar. 2013
Stimata doamna, va multumesc frumos pentru raspuns. Oricum nu aveam temei legal sa desfacem de capul nostru contractul de munca al doamnei care se afla in concediu de crestere copil. Va trebu isa vorbi mcu dansa, sa-i explicam faptul ca firma cu care are CIM suspendat, vinde afacerea catre alta firma si va trebui sa revina din CCC (sa ceara dansa in scris) apoi sa ceara incetare CIM cu acordul partilor, preavizul si dupa aceea sa semnan CIM cu firma care ne cumpara. Acuma in conditiile i ncare dansa urmeaza toti acesti pasi si este de acod sa vina la firma cealalta, cum poate intra in continuare in CCC?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Feb. 2013
Nu puteti sa faceti un astfel de demers. Ea nu poate fi mutata la o alta firma daca nu doreste acest lucru, iar o concediere o puteti dispune numai daca va aflati in reorganizare judiciara sau faliment. Insa chiar si asa, dupa revenirea din concediu va trebui sa ii acordati preavizul de 20 de zile lucratoare prevazut de lege si abia dupa aceea se va pune problema incetarii contractului de munca si a reangajarii ei. Cealalta varinata ar fi sa semnati cu ea un nou contract si sa incetati cu acordul partilor contractul existent, daca ea este de acord cu o astfel de procedura, si sa ii suspendati noul contract in continuare ca sa isi poata continua concediul. Insa fiind suspendat contractul, ar trebui mai intai se revina la cerere din concediu, apoi sa solicite ea incetarea cu acordul partilor si sa o reangajati. E un pic peste mana, nu v-as recomanda sa recurgeti la artificii in cazul unei astfel de salariate.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu Radu Anton adriana iancu Ioana Popa G Stancu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024