ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Conditie renuntare job


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Stimate domn/doamna, in ce conditii un angajat poate renunta la locul actual de munca, in vederea angajarii in alt loc, fara a mai fi necesara indeplinirea preavizului de 30 de zile? Daca mai exista lichidarea la zi si ce efect are demisia imediata din post ? Multumiri.

Adaugata in: Legislatia muncii
Valentin Sapianu
 User  Valentin Sapianu
a intrebat la 23 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Valentin Sapianu
 User Valentin Sapianu
a raspuns userului georgeta ganea la 24 Ian. 2013
Stimata doamna, multumesc pentru lamuriri. Indraznesc sa va mai pun o intrebare. Daca din cauza unei relatii mai tensionate cu angajatorul si ca urmare a gasirii unui loc de munca mult mai bun, angajatul pleaca fara a mai executa perioada de preaviz hotarata de angajator, care ar putea fi repercusiunile si in ce masura ar putea impiedica angajarea in noul loc de munca? Multumiri.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2013
Puteti solicita incetarea contractului de munca cu acordul partilor art 55 b din codul muncii.republicat.In conditiile in care angajatorul isi da acordul se poate face lichidarea la zi asa cum spuneti dumneavoastra.
Demisia de pe o zi pe alta se poate da numai daca angajatorul nu se achita de obligatiile contractuale cum ar fi de exemplu intarzierea la plata a drepturilor salariale. .
Incetarea CIM prin demisie se poate face si urmare renuntarii totale sau partiale la perioada de preaviz de catre angajator
art 81 din codul muncii republicat(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024