ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Consecinte intrerupere Contract Individual de Munca !?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua !
Am rugamintea de a ma ajuta in urmatoarea situatie : Fiind absolvent in anul 2013 am fost anjagat prin-o conventie incheaiata la somaj . Contractul individual de munca a inceput pe data de 08.11.2013 iar obligatia este de a intretine raporturi de munca timp de cel putin 12 luni ,beneficiind de o prima de instalare in valoare de 500 ron . Intrebarea mea este : In caz ca vreau sa demisionez, eu sau angajatorul suntem obligati sa retunam o anumita suma de bani ?

Adaugata in: Legislatia muncii
Mihai Stoica
 User  Mihai Stoica
a intrebat la 05 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Aug. 2014
Angajatorul nu este obligat sa returneze nimic catre agentia de somaj in situata unei demisii, si aici ma refer la subventia acordata pentru incadrarea unui absolvent pentru ca alte beneficii nu primeste in acest caz. Dvs insa, asa cum prevede art. 76 din legea somajului actualizata nr. 76/2002, va trebui sa restituti sumele catre stat daca incetarea are loc mai devreme de 12 luni.

ART. 76
(1) Angajatii au obligatia de a restitui integral sumele primite potrivit dispozitiilor art. 73^1, 74, 75 si 75^1 alin. (1), in situatia in care raporturile de munca sau de serviciu inceteaza, intr-o perioada mai mica de 12 luni de la data incadrarii in munca, in temeiul urmatoarelor prevederi:
a) art. 55 lit. b), art. 56 lit. f) si h), art. 61 lit. a) si b) si art. 81 din Legea nr.53/2003 ? Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

Art. 81 din Codul muncii reprezinta temeiul de incetare prin demisie.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024