ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract de munca angajator pfa


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,
va rog sa ma lamuriti cam ce meserii poate angaja un pfa cu domeniu de activitate
4321 - lucrari de instalatii electrice.
din ce am citit prin legile in vigoare se pare ca electricieni nu poate angaja.a contractat o lucrare mai mare si ar vrea sa angajeze trei muncitori pentru a onora contractul in termen.

Maria Damaschin
 User  Maria Damaschin
a intrebat la 11 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Maria Damaschin la 13 Mai. 2015
Puteti deci angaja salariati fara probleme ca PFA, legea va permite acest lucru. Pana si in codul muncii apare prevazut ca persoana fizica poate angaja alte persoane. De ce ar fi acest lucru exclus pentru persoana fizica autorizata?! Si pe baza carui act normativ?!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Maria Damaschin la 13 Mai. 2015
Cei de la ITM v-au informat gresit, articolul este in continuare aplicabil si nu a fost publicat un act normativ care sa il abroge. Daca vreti sa aflati informatii la zi despre PFA mergei la ORC, nu la ITM. Inspectorii de munca nu au nicio legatura cu aceasta lege si statutul PFA-ului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Damaschin
 User Maria Damaschin
a raspuns userului adriana iancu la 13 Mai. 2015
multumesc .am fost la ITM si am aflat intre timp ca art.17 a fost abrogat .deci daca desfasoara activitati de instalatii electrice acel pfa poate angaja electricieni.nici nu ar fi putut lucra in instalatii electrice de exemplu cu un betonist.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Mai. 2015
Din dispozitiile OUG 44/ 2008 rezulta ca, o persoana fizica autorizata poate colabora cu alte persoane fizice, dar in niciun caz nu poate angaja o alta persoana fizica in baza unui contract de munca in vederea desfasurarii activitatii pentru care aceasta a fost autorizata.
Art. 16. - ??n scopul exercit??rii activit????ii pentru care a fost autorizat??, PFA poate colabora cu alte persoane fizice autorizate ca PFA, ??ntreprinz??tori persoane fizice titulari ai unor ??ntreprinderi individuale sau reprezentan??i ai unor ??ntreprinderi familiale ori cu alte persoane fizice sau juridice, pentru efectuarea unei activit????i economice, f??r?? ca aceasta s?? ??i schimbe statutul juridic dob??ndit potrivit prezentei sec??iuni.
Art. 17. - (1) PFA nu poate angaja cu contract de munc?? ter??e persoane pentru desf????urarea activit????ii pentru care a fost autorizat?? ??i nici nu va fi considerat?? un angajat al unor ter??e persoane cu care colaboreaz?? potrivit art. 16, chiar dac?? colaborarea este exclusiv??.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024