ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

contract de munca determinat ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa ma ajutati..am fost angajata cu contract determinat initial pe 3 luni apoi mi s-a prelungit pe 6 luni, in acest timp am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata. Am luat concediu prenatal, dar intre timp contractul determinat se termina eu fiind in concediu. Spre norocul meu mi-au prelungit cu inca 3 luni si de data asta s-a terminat concediul 126 zile exact in acceasi zi cu contractul determinat. Am cerut documentele necesare pt depunere in vederea CCC, mi s-a dat, am depus pt indemnizatie CCC pt un an..intrebarea mea este: pot sa oblig angajatorul sa ma primeasca inapoi la munca dat fiind faptul ca am ales CCC pe un an,chiar daca contractul meu determinat s-a terminat? Adica fiind in CCC contractul se suspenda sau au dreptul sa imi lichideze contractul?

Adaugata in: Legislatia muncii
Adriana Laptes
 User  Adriana Laptes
a intrebat la 09 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Laptes
 User Adriana Laptes
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Apr. 2014
deci dupa indemnizatie crestere copil pana la un an pot sa depun pt indemnizatie de somaj?sau ma angajez si depun pt stimulent 500 ron pana la 2 ani?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2014
Nu, nu puteti, nu aveti niciun fel de baza legala. Ca sa va poata primi la lucru trebuie sa aveti un contract de munca incheiat cu el, lucru care nu se intampla in situatia dvs.

Contractul de munca incheiat pe perioada determinata expira de drept la data pana la care a fost incheiat, atat timp cat nu intervine un act aditional care sa duca la prelungirea duratei lui. Angajatorul nu este obligat sa il prelungeasca prin prisma faptului ca sunteti sau ati fost in in CIC. Nu este o concediere, ci incetare de drept, este o diferenta. Dupa finalizarea concediului puteti depune dosar pentru indemnizatia de somaj sau puteti incerca sa va gasiti un alt loc de munca sau alta activitate profesionala.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024