ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Conventie civila incheiata cu un cabinet de psihologie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua , doresc sa inchei o conventie civila cu un cabinet de psihologie , eu fiind psiholog clinician si nu am posibilitatea de a deschide un cabinet . Ce implica acest lucru, pentru mine si pentru psihologul care detine cabinetul?Am inteles ca tine de Codul Civil nu de cel al Muncii ?
De asemenea , in ce conditii as putea incheia contracte de prestari servicii , cu medici specialisti si medici de familie , avand in vedere ca vor fi decontate serviciile psihologice, trebuie sa detin cabinet sau este suficient sa inchei acea conventie cu un cabinet ?Si sa depun la fisc contractele? Multumesc mult .

Cristina Cristea
 User  Cristina Cristea
a intrebat la 02 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristina Cristea
 User Cristina Cristea
a raspuns la intrebare la 13 Aug. 2014
Multumesc pentru raspuns. Am atestat de libera practica in psihologie clinica de doi ani .
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Aug. 2014
Puteti incheia contract de prestari servicii sau conventie civila cu orice unitate doriti, cat timp activitatea desfasurata este una ocazionala si nu de natura dependenta.

Codul muncii se aplica doar pentru relatiile de angajare ce iau nastere ca urmare a incheierii unui contract individual de munca intre angajator si salariat. Nu se aplica pentru alte contract. Conventia sau contractul de prestari servicii se inregistreaza la ANAF, anual va trebui sa depuneti D200 pentru veniturile realizate in anul anterior. Se vor plati doar impozit de 16%, impartit intre angajator 10% si angajat 6%, CAS individual de 10,5% si CASS individual de 5,5%. Daca sunteti si salariata in acelasi timp, cu contract individual de munca, nu veti mai plati contributia pentru pensii pe conventia civila. Trebuie sa aveti atestat de libera practica pentru a putea practica aceasta meserie

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024