ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O doamna este la 2 firme, a nascut si la firma de baza a declarat ca nu mai lucreaza nicaieri. La firma la care eu tin revisal am aflat ieri ce s-a intamplat. Nu a adus concediu medical, nimic la mine si merge in concediu materinate. Afirma ca a fost la primarie si e in regula totul. I-am atras atentia ca nu e bine. Ce pot face? Va rog ajutati-ma!
Multumesc!

Adaugata in: Legislatia muncii
Mircea Paduraru M
 User  Mircea Paduraru M
a intrebat la 03 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Sep. 2013
Cat timp la cea de-a doua firma nu a prezentat certificatul medical si nu vine la lucru, fiind in maternitate, figureaza ca absentand nemotivat pentru ca nu aveti un document in baza caruia sa fie motivata lipsa ei de la locul de munca. Ceea ce inseamna ca ea poate fi sanctionata disciplinar, ca urmare a acestei fapte si a unei cercetari disciplinare prealabile. Nefiind la lucru nu aveti cum sa ii platiti concediul medical fara certificat, si nici salariul pentru ca nu se afla la lucru. Daca v-a informat in scris referitor la sarcina situatia se complica, ea nu poate fi concediata pe parcursul sarcinii decat daca apare un faliment, reorganizarea judiciara sau dizolvarea, in conditiile legii. Ceea ce inseamna ca nu puteti dispune o sanctiune constand in desfacerea disciplinara a CIM.

Puteti incerca sa solicitati un anutor din partea celor de la ANAF. Ea are obligatia, in baza Codului fiscal, sa declare functia de baza in cazul unui cumul. Daca, de exemplu, a primit tichete de masa de la ambele firme nu este legal, pentru unul din raporturi va trebui sa returneze sumele foarte probabil. Nu a procedat legal din pacate.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024