ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum sunt inregistrate zilele de sambata si duminica pentru lucrul in ture ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez in ture cu program 12h/24h tura zi urmat de 12h/48h noaptea.
1. As vrea sa stiu daca se compenseaza cu alte 12 ore libere tura ce se desfasoara in zi de sambata sau duminica. Din cate am citit in site-ul dvs am constatat ca exista un articol in codul muncii care este cam neclar.
2. Schimbul de ture necesita un proces de predare/primire a lucrarilor desfasurate sau in desfasurare. Acest lucru nu necesita un timp suplimentar ce trebuie pontat?
3. Lucrul se desfasoara in ture (asa cum am prezentat anterior) dar pontajul se face ca pentru program de 8 ore? Exista o motivatie anume? Angajatorul scapa cumva de anumite obligatii facand pontaj la 8 ore ? (orele suplimentare care reies in urma programului nu se iau in seama)
4.Concediul de odihna programat deja pentru o perioada anume, Poate fi amanat de angajator(sef loc de munca)? Mentionez ca acest concediu pe anul in curs este programat pentru lunile dec 2015-ian 2016

Gabriel Murica
 User  Gabriel Murica
a intrebat la 02 Dec. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriel Murica
 User Gabriel Murica
a raspuns userului adriana iancu la 03 Dec. 2015
Punctul 4 l-am inteles partial. Restul nu. puteti sa-mi dati, va rog, lamuriri suplimentare? (Ptr punctul 4. = In cazul in care ambele parti nu cad de acord cu perioada concediului, care va fi concluzia finala? - reamintesc faptul ca acest concediu a fost programat in prealabil, cu acordul angajatorului, anul trecut in luna dec)
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Dec. 2015
Programul de lucru al salariatilor care presteaza activitate in ture se stabileste astfel incat durata muncii sa nu depaseasca 40 de ore pe saptamana, salariatii sa beneficieze de doua zile de repaus saptamanal( acest lucru trebuie evidentiat in pontaj) , precum si de perioade de repaus de 24 de ore atunci cand ziua de lucru este de 12 ore.
Nu existsa norma legala care sa prevada daca seful are sau nu, voie sa stabileasca o alta perioada in care angajatul sa efectueze concediul de odihna. Acest lucru se stabileste de comun acord.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024