ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

data incetare CIM perioada determinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am rugamintea sa-mi spuneti daca in cazul unui CIM per.determinata in regim de plata la ora se tine cont de prelungirea acestora pe maxim 36 luni, iar dupa aceea trebuie incheiat CIM perioada nedeterminata.
Alta nelamurire ar fi , spre exemplu am incheiat un CIM per.determinata 03.11.2014-31.08.2015; intrebarea mea ar fi care este data incetarii de drept. 31.08.2015 sau inceteaza cu 01.09.2015? 31.08.2014 considerandu-se ultima zi de lucru.

Multumesc mult,

Adaugata in: Legislatia muncii
Luiza Neagu
 User  Luiza Neagu
a intrebat la 15 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luiza Neagu
 User Luiza Neagu
a raspuns userului Ioana Popa la 17 Oct. 2014
Acum am inteles. Multumesc mult pentru ajutor.

O zi placuta
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Luiza Neagu la 16 Oct. 2014
Daca va uitati in raspunsul meu anterior cu atentie veti observa ca am mentionat deja faptul ca nu exista obligatia incheierii CIM pe perioada nedeterminata, colaborarea poate inceta. Asta pe de o parte. Pe de alta, in acelasi act aditional prin care ati face prelungirea contractului de sau printr-un act aditional ulterior se poate modifica norma si salariul aferent. Nu este o situatie fara solutie.

Avand contracte incheiate la distanta mai mica de 3 luni unul fata de celalalt intrati sub incidenta art. 82 din Codul muncii republicat referitor la contractele de munca succesive. Conform acestor prevederi puteti incheia maxim 3 astfel de contracte cu aceleasi salariat, durata fiecaruia din ele fiind de 12 luni maxim. Dupa epuizarea celor 3 contracte succesive, daca doriti sa mentineti pe post salariatul, fie ii inchieiati CIM nou dupa o perioada mai mare de 3 luni pe perioada de 36 de luni (il prelungiti pe parcurs) fie ii incheiati contract pe perioada nedeterminata.

Nu sunteti obligata, repet, sa pastrati salariatul pe post dupa epuizarea acestui numar de contracte succesive.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luiza Neagu
 User Luiza Neagu
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Oct. 2014
Nu pot face prelungire pe anul urmator scolar printr-un act aditional deoarece in urmatorul an scolar nu pot sti cate ore va avea salariatul respectiv inainte de inceperea anului scolar. La inceputul lunii septembrie se incepe activitatea cadrelor didactice, se formeaza clasele si in functie de acest lucru se va sti si totalul orelor pentru cei platiti in regim de plata la ora.
Spre exemplu (CIM pentru anul scolar 2013-2014, per.15.09.2013-31.08.2015). Urmatorul contract va fi incheiat cu 15.09.2014 sau 22.09.2014. Deci nu au continuitate.

Intrebarea mea este chiar daca aceste contracte nu au continuitate, la fiecare inceput de an scolar avand un contract nou, dupa cum v-am exemplificat mai sus, si in acest caz, dupa trecerea celor 36 luni, sunt nevoita sa le inchei CIM pe perioada nedeterminata ? In situatia in care la mine nu au norma intreaga, ci fractiune de norma.

Va multumesc mult
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2014
Contractul de munca incheiat pe perioada determinata, indiferent de motivul pentru care este incheiat, nu poate depasi durata de 36 de luni, cu tot cu prelungiri. Nu exista obligatia intocmirii contractului pe perioada nedeterminata dupa cele 36 de luni, colaborarea putand inceta.

Contractul de munca inceteaza in ziua imediat urmatoare celei trecute in CIM, in cazul de fata pe data de 01.09.2015, data de 31.08.2015 fiind ultima zi de contract.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024