ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

De cand pot cere reducerea programului la locul de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, lucrez la birou timp de 8 ore cu pauza de masa de masa de 15 minute si mentionez ca am anuntat la munca ca sunt insarcinata pe data de 20 ianuarie 2015 dovedind prin scrisoare medicala de la ginecolog impreuna cu cerere facuta de mine (ca sunt insarcinata), insa am dus si de la medicina muncii precum ca ar trebui sa beneficiez de reducerea programului cu o patrime (in aceasi zi ambele).

Mentionez ca am parte de mult stres, durere de spate si ochi iar pauze nu prea pot sa-mi iau. In ciuda acestor probleme, doamna de la resurse umane mi-a zis sa am rabdare pentru ca am adus prea repede cerere de reducerea programului si nu poate sa ma treaca la 6 ore. Mentionez ca sunt in 12 saptamani de sarcina.

Ce sa fac? Au dreptul sa ma amane, si sa-mi ofere program redus cand vor ei, desi am dus toate actele doveditoare (cerere de program redus si de la medicina muncii) ?

Ar trebui sa ma impun si sa-i amenint ca ma duc la ITM?

Multumesc!

Diana Logheta
 User  Diana Logheta
a intrebat la 24 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Ian. 2015
Se poate aplica reducerea programului de la 8 la 6 ore pe baza unui certificat medical, asa cum prevede OUG 96/2003, si nu pe baza unei cereri a salariatei.

Art. 13

?n baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate ?ndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menţinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

Mergeti la medicul dvs de familie si solicitati recomandarea medicala pentru acest scop ca sa puteti obtine reducerea programului. Cei de la RU au dreptate ca nu va pot reduce programul acum pentru ca nu asa se procedeaza.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024